БНР Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и настоящи

...
БНР
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и настоящи
Коментари Харесай

Обсъждат Стратегията за националната ни сигурност край Варна

БНР Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Обществено разискване на плана на обновена Стратегия за национална сигурност на Република България ще се организира от 14.00 ч. през днешния ден в зала УСК - 3 на ВСУ " Черноризец Храбър ", оповестиха от Студентския съвет в образователното заведение.

Междуведомствена работна група за създаване на план на обновена Стратегия за национална сигурност на Република България е основана със заповед № P-128 на министър-председателя Бойко Борисов от 6 юли 2017 година е основана. Съгласно заповедта, Центърът за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност (ЦППКОП) извършва функционалностите на секретариат на Междуведомствената работна група и подкрепя нейната работа.

Проектът е предопределен за публично разискване с представители на експертната общественост и университетските среди и е наличен в интернет, на адрес: http://borkor.government.bg/bg/page/489.

Във Варна експертното публично разискване на Проекта на Актуализирана тактика за национална сигурност се провежда и организира от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " в партньорство с ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ".

Представянето на обновения документ и общественото разискване ще се управлява от доктор Георги Кръстев - консултант в политическия кабинет на министър-председателя и секретар на Съвета по сигурността.

Целта на разискването е да се показват новите моменти в тактиката, експертните мнения и оферти на участниците - представители на регионална и общинска администрация, териториални структури на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, университетските среди, гражданското общество.
През месец юни 2010 година ВСУ " Черноризец Храбър " беше хазаин на първото обществено разискване на плана на настоящата все още Стратегия за национална сигурност на Република България с присъединяване на доцент доктор Румен Миланов и доктор Георги Кръстев. Стратегията беше призната с решение на Народното събрание от 08.03.2011 година и в нея са отразени някои основни оферти на академичната общественост на университета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР