БНР Топ 20 не е просто класация, а възпитание към

...
БНР Топ 20 не е просто класация, а възпитание към
Коментари Харесай

БНР Топ 20 не е просто класация, а възпитание към вкус

БНР Топ 20 не е просто ранглиста, а образование към усет
На 1 януари 2019 година се навърши една година от основаването на класацията БНР Топ 20 – Национална ежеседмична ранглиста за българска поп и рок музика.

Идеята за основаването на класацията е на шефа на стратегия „ Христо Ботев" Кирил Калев. Той събира музикални редактори и продуценти от разнообразни стратегии и предлага да обединят напъните си в основаване на единна ранглиста на Националното радио.

Регламентът на класацията е неповторим, друг и събира най-хубавото от българската музика, сподели в изявление изпълнителният продуцент на БНР Топ 20 Мая Райкова.

БНР Топ 20 употребява опита и сплотява всички досега настоящи ранглисти. „ Оказа се доста добра концепция да се сплоти безусловно всичко, което съществуваше до този миг под шапката на БНР, тъй като ние продължихме да контактуваме със същите музиканти, по същия метод, само че в този момент към този момент БНР има единна ранглиста и всеки, който взе участие в нея знае, че песента му стига до безусловно всички звена на БНР ”, показа Диляна Трачева, музикален редактор в стратегия „ Христо Ботев “.

Като рядко срещано у нас Диляна Трачева отбелязва правилото на сортиране на песните. Селекционният екип е извънредно огромен и обгръща сътрудници от цяла България. Изборът на песните се сформира на правилото 50% на 50%, където гласоподават екипът и слушателите.

Дори дадена ария да не влезе в класацията, тя може да бъде употребена за стратегиите на БНР. „ Това е една огромна осведомителна платформа за българска музика като няма ограничаване за хора, които са самостоятелни и нямат продуценти, няма ограничавания за възраст. Всеки, който пожелае може да кандидатства “, отбелязва Мая Райкова.

"Това е една доста сериозна работа и задача, която ние всекидневно сме задължени да изпълняваме. Не просто една ранглиста, не просто да подредим песните от 1-во до 20-то място. Ние имаме някъде и задължението да възпитаваме в хората някакъв усет с това, което избираме. Защото самите ние виждаме какъв брой доста неща не сме знаели преди да стартираме да набираме песни в тази ранглиста “, разяснява още изпълнителният продуцент на БНР Топ 20 Мая Райкова.

„ Убедена съм, че занапред класацията ще има все по-важна роля и за контактите сред музикантите и за връзката сред музиканти и слушатели “, добави Диляна Трачева.

БНР Топ 20 ще отпразнува първата си годишнина с огромен концерт, на които ще бъдат раздадени награди в пет категории. Събитието ще се състои на 29 януари и ще бъде излъчено онлайн, като аудиторията ще може да види както 15 от изпълнителите, заемали първо място през годината, по този начин и други актьори, за които уредниците считат, че е значимо да бъдат чути. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР