БНР е дало изява на лице, служещо на терористичната организация

...
БНР е дало изява на лице, служещо на терористичната организация
Коментари Харесай

Турската посланичка до БНР: Човек на ФЕТО с провокация за атентата в Истанбул

БНР е дало изява на разположение, служещо на терористичната организация ФЕТО, което с провокация за атентата в Истанбул, осъществен от ПКК, цели да утежни българо-турските връзки.

Това става ясна от отворено писмо на турската посланичка в София Айлин Секизкьок до генералния шеф на БНР Милен Митев.

" Бих желала да изразя дълбокото си отчаяние от обявата със заглавие „ Има отзиви, че атентатът в Истанбул може да е проведен от турската страна “, оповестена в уеб страницата на БНР на 14 ноември.

 

Някои от терористите, направили това подло нахлуване, бяха хванати от силите за сигурност, незабавно след офанзивата. Показанията на арестуваните, както и събраните доказателства по случая демонстрират, че причинителят на този акт е терористичната организация ПКК. В продължение на 40 година, тази организация, включена в листата на терористичните организации на Европейския съюз, реализира голям брой набези в страната ни, отнемайки живота на десетки хиляди цивилни жители ", се споделя в писмото.

Според дипломат Секизкьок БНР е дало изява на провокация, непочиваща на никакви доказателства, идваща от " лице, служещо на друга терористична организация ".

 

" Сякаш в страната не е останало друго умело име, чието мнение по отношение на офанзивата да бъде потърсено. Това няма нищо общо с публицистиката. Това е офанзива против Турция. Мехмет Юмер е лице, представляващо медийния филиал на терористичната организация ФЕТО в България.

Дори и хората, изразяващи най-критично мнение към турското държавно управление, не биха употребявали такива грозни, безчовечен и аморални изрази, които този човек използва. Онези, които се пробват да популяризират сходни изопачени хрумвания посредством медии, които са се хванали на въдицата сходно на вас, са терористични организации като ПКК, ФЕТО, и ИДИЛ, врагове на турския народ и страна ", се споделя още в посланието.

Турската посланичка акцентира в писмото си до Митев, че с сходни изявления националното радио обслужва кръгове, ориентирани против турско-българското другарство, за което са положени доста старания.

 

Ето цялостния текст на писмото на посланик Айлин Секизкьок до генералния шеф на БНР Милен Митев:

 

Пиша Ви това писмо във връзка подлото терористично нахлуване, осъществено от терористичната формация РКК на 13 ноември 2022 година против цивилното население в гр. Истанбул.
Бих желала да изразя дълбокото си отчаяние от обявата със заглавие „ Има отзиви, че атентатът Истанбул може да е проведен от турската страна “, оповестена в уеб страницата на БНР на 14 ноември.

Някои от терористите, направили това подло нахлуване, бяха хванати от силите за сигурностведнага след офанзивата. Показанията на арестуваните, както и събраните доказателства по случая, демонстрират, че причинителят на този акт е терористичната организация PKK.

В продължение на 40 години, тази организация, включена в листата на терористичните организации на Европейския съюз, реализира голям брой набези в страната ни, отнемайки живота на десетки хиляди цивилни
жители.
Болката на турския народ не е отминала и е голяма.

Националното радио на България (БНР) избра да даде изява на провокация, непочиваща на никакви доказателства, на разположение, служещо на друга терористична организация, като че ли в страната не е
останало друго умело име, чието мнение по отношение на офанзивата да бъде потърсено. Това няма нищо общо с публицистиката. Това е офанзива против Турция.

Мехмет Юмер е лице, представляващо медийния филиал на терористичната организация FETÖ в България.

Дори и хората, изразяващи най-критично мнение към турското държавно управление, не биха употребявали такива грозни, безчовечен и аморални изрази, които този човек използва. Онези, които се пробват да популяризират сходни изопачени хрумвания посредством медии, които са се хванали на въдицата подобно на вас, са терористични организации като PKK, FETÖ и ISIS, врагове на турския народ и страна.

От деня, в който дойдох в България, видях единствено любов към Турция и голямо другарство към мен. Веднага след терористичната офанзива получихме послания за взаимност от всички публични институции и всички пластове на обществото.

Трябва да разберете, че с сходни изявления БНР обслужва кръгове, ориентирани против турско-българското другарство, за което положихме доста старания. Колкото и да се пробват, няма да съумеят.

Разумното очакване допуска медия със статут на българско национално радио да подхожда сповече внимание и тактичност по сходни чувствителни тематики.
Изказвам най-хубавите си пожелания към Вашите слушатели,

 

 

Вижте писмото на турската посланичка до БНР тук: 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР