BNP Paribas Open, трети кръгРафаел Надал – Даниел Еванс 7-5,

...
BNP Paribas Open, трети кръгРафаел Надал – Даниел Еванс 7-5,
Коментари Харесай

Надал триумфира над Еванс за своята Мастърс победа №400


BNP Paribas Open, трети кръг

Рафаел Надал – Даниел Еванс 7-5, 6-3

Рафаел Надал записа нов триумф на шампионата в Индиън Уелс, надделявайки над международния №29 Дан Еванс. Испанецът стартира нерешително мача и изоставаше с пробив в първия сет, само че последователно откри правилния темп и стигна до изцяло подобаващ триумф, който му донесе място на осминафиналите. Днешният триумф бе по-специален за Надал, тъйс него той стана първият състезател в историята, записал 400 победи на равнище Мастърс.

Там Матадора ще се изправи против Денис Шаповалов или Райли Опелка.

Надал завоюва 75% от точките си на първи сервис (30/40), до момента в който статистиката на Еванс показваше много по-скромните 61% (17/28). И двамата съперници имаха по четири шанса за пробив, като испанецът осъществя три от тях (75%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствено една от своите благоприятни условия (25%).

Мачът стартира с гейм за Надал, само че Еванс бързо изравни, а след това проби за 2-1 откакто испанецът позволи непредизвикана неточност при брейкпойнт, изпращайки топката в мрежата при опит за офанзива с форхенд. Подтикнат от не доста високата скорост на сервиса на британеца, Надал опита да играе нападателно на ретур, само че това докара до няколко непредизвикани неточности, които помогнаха на Еванс да усили преднината си.

Световният №4 се върна към първичния си проект и още веднъж стартира да разчита най-вече на офанзиви с форхенд от главната линия, като по този метод прекъсна серията на британеца и редуцира пасива си до 3-2. Статистиката след петия гейм обаче не бе изключително обнадеждаваща за испанеца. И трите двойни неточности в мача до този миг бяха негово дело, като в това време бе позволил 10 непредизвикани против 4 за Еванс.

Честите излизания на Еванс на мрежата продължиха да основават проблеми на Надал и британецът още веднъж завоюва подаването си, само че Матадора последователно се приспособява към играта на съперника си и отговори с гейм на нула, след което проби за 4-4. Испанецът усъвършенства доста първия си сервис и пласира няколко начални удара, които Еванс не отрази изключително добре, като по този метод реализира цялостен поврат и се приближи на гейм от спечелването на сета.

Световният №29 възвърне равенството, само че Надал си върна преднината при 6-5, завършвайки по превъзходен метод няколко доста добре построени офанзиви, при които принуди Еванс да тича по целия корт. Шампионът на Australian Open стартира доста решително дванадесетия гейм и стигна до три следващи сетбола. Първият бе избавен от Еванс, само че по-късно британецът позволи двойна неточност и по този начин първият сет завърши при 7-5 в интерес на Надал.

В началото на втория сет Еванс опита да подходи по-офанзивно и да сложи Надал напрегнат, само че испанецът бе квалифициран за това. Матадора показва забележително самообладание и подбираше доста добре моментите за офанзива и по този метод съумя да пробие за 2-0, откакто при брейкпойнта Еванс изпрати топката надалеч в навън при привидно елементарен смаш. Възходът на Надал продължи и испанецът се отдръпна с преднина от 3-0 при първата отмора в сета.

Еванс прекъсна серията на съперника си, само че по-късно пропусна брейкпойнт и Надал възвърне разликата от три гейма при 4-1. Въпреки напъните на британеца рекордьорът по трофеи от Големия шлем съумя да запази задатъка си и завоюва конфликта със 7-5, 6-3 след 1 час и 43 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР