BNP Paribas Open, трети кръгДжак Дрейпър – Анди Мъри 7-6(6),

...
BNP Paribas Open, трети кръгДжак Дрейпър – Анди Мъри 7-6(6),
Коментари Харесай

Мъри отпадна от Джак Дрейпър


BNP Paribas Open, трети кръг
Джак Дрейпър – Анди Мъри 7-6(6), 6-2


21- годишният Джак Дрейпър победи Анди Мъри със 7-6(6), 6-2 в третия кръг на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Той избави сетбол при 5-6 в първия сет, а във втората част направи поредност от четири следващи извоювани гейма, с цел да реализира триумф.

„ Гледам Анди откогато съм дребен. Гледах по какъв начин завоюва Уимбълдън през 2013 година за първи път, а след това съм имал опцията да упражнявам с него. Той е доста специфичен човек, популярен първенец и човек. Привилегия е да съм на един корт с него “ – съобщи Дрейпър.

Младият британец съумя да бъде задоволително постоянен от главната линия, а когато поемаше надзор над разиграванията, правеше и чести излизания на мрежата. В първия сет имаше общо 10 брейкбола, седем от които бяха основани от Дрейпър.

Джак поведе с 3-1, само че позволи ребрейк за 5-5, като това много го разколеба за миг. Той обаче откри метод да издържи в идващия си сервис гейм, преди да се наложи в тайбрека.

През втората част и двамата преобладаваха от сервис първоначално, като в първите пет гейма посрещащите бяха спечелили единствено две точки. Дрейпър обаче проби за 4-2, а след това избави подаването си от 15-40. Накрая постави завършек на мача в гейм, в който Мъри водеше с 40-0, само че бе продънен.

В идващия си мач Дрейпър играе с Карлос Алкарас.

„ Карлос е напълно друго равнище, той е бил №1 в света, имаше невероятна година. Ще е необикновено да играем между тях “ – счита британецът, който загуби от испанеца в Базел предходната година с 6-3, 2-6, 5-7.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР