BNP Paribas Open, трети кръгДаниил Медведев – Гаел Монфис 6-4,

...
BNP Paribas Open, трети кръгДаниил Медведев – Гаел Монфис 6-4,
Коментари Харесай

Дежа вю: Световният №28 елиминира Медведев в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, трети кръг

Даниил Медведев – Гаел Монфис 6-4, 3-6, 1-6

Гаел Монфис сервира една от най-големите сензации на тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс, отстранявайки международния №1 Даниил Медведев в третия кръг от конкуренцията. Французинът се оказа догонващ в мача, откакто разреши на съперника си да реализира решителен пробив в края на първия сет, само че след това надигра изрично първенеца на US Open и за трета поредна година доближи до осминафиналите в Калифорния.

В същото време за Медведев това бе мъчително дежа вю от предходната година, когато руснакът водеше с 6-4, 4-1 на осминафинала против Григор Димитров, само че в последна сметка отстъпи пред първата ни ракета. Любопитен факт е, че тогава Димитров бе №28 в ранглистата – същата позиция, която сега заема Монфис.

Противник на Монфис в идната фаза ще бъде Карлос Алкарас, който по-рано довечера надви изрично над Роберто Баутиста Агут.

Въпреки леките съмнения на първи сервис, Монфис очевидно играеше без напрежение при започване на първия сет и атакуваше доста решително, редувайки мощни офанзиви от главната линия с добре премерени къси топки. Медведев обаче също беше безукорен при своите подавания, като на няколко пъти изненада французина с едно от обичаните си оръжия – бекхенд по правата.

Повратният миг в сета бе деветият гейм, когато руснакът осъществя първия пробив в мача, улеснен доста от Монфис, който позволи две двойни и една непредизвикана неточност. Водачът на схемата не пропусна разкрилия се пред него късмет и записа два следващи аса, като в последна сметка затяърди брейка с гейм на нула и надви с 6-4 в първата част.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Монфис. Французинът избави брейкпойнт в първия гейм, след което съумя да осъществя първия си пробив в мача и да поведе с 3-1. В маратонския пети гейм Медведев пропусна четири шанса за пробив, до момента в който Монфис пропиля две благоприятни условия да усили преднината си. В последна сметка руснакът извърши своята цел, след което възвърне равенството при 3-3.

Сервисът на Монфис обаче продължи да затруднява съществено първенеца на US Open и това разреши на международния №28 да си върне водачеството. Медведев опита да отвърне на предизвикването, само че френският тенисит усъвършенства доста играта си на ретур, като по този метод съумя да наруши ритъма на своя конкурент. Монфис продължи да играе доста офанзивно и пласира няколко зрелищни форхенд уинъра по диагонала, като това му оказа помощ да завоюва безапелационно идващите два гейма и да изравни резултата в мача след 6-3.

Силната серия на Ла Монф продължи и той стартира вихрено заключителния сет, осъществявайки два поредни пробива за 4-0. Французинът продължаваше да играе с доста въодушевление и самочувствие, до момента в който непредизвиканите неточности на Медведев ставаха все по-често събитие. Руснакът се стремеше към по-кратки разигравания в търсене на бърз поврат, само че тази прибързаност му изигра неприятна смешка и Монфис се възползва изцяло от неубедителната игра на съперника си.

Медведев редуцира пасива си, само че Монфис също завоюва идващото си подаване, след което стигна до три следващи мачбола. Те бяха избавени от водача в ранглистата, като след това французинът пропусна още две благоприятни условия да завърши мача. В последна сметка обаче пред него се откри шеста опция, която Ла Мофн оползотвори след елегантен бекхенд по диагонала и победи с 4-6, 6-3, 6-1 по-късно над два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР