BNP Paribas Open, първи кръгАнди Мъри – Томас Мартин Ечевери

...
BNP Paribas Open, първи кръгАнди Мъри – Томас Мартин Ечевери
Коментари Харесай

Мъри отново превключи на следващо ниво в третия сет


BNP Paribas Open, първи кръг
Анди Мъри – Томас Мартин Ечевери 6-7(5), 6-1, 6-4


Вече в седем мача от началото на годината Анди Мъри би трябвало да играе съдбоносен трети сет, като във всички случаи тъкмо тогава демонстрира най-високото си равнище.

Бившият №1 реализира поврат против Томас Мартин Ечевери в първи кръг на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, налагайки се с 6-7(5), 6-1, 6-4 за 3:12 часа игра.

„ В някои от тези мачове през годината мисля, че просто имах шанс, само че през днешния ден несъмнено имах доста шансове в решителния сет. Не успявах да се възползвам и това ме разочароваше. Той сервираше добре, само че и аз направих някои неверни решения. Мислех за пропуснатите благоприятни условия, само че не се отхвърлих. Още един жесток мач, само че съм удовлетворен, че победих “ – сподели Мъри.

Този пъти на 35-годишняит тенисист не му се наложи да избавя мачболи. В последния си шампионат – Доха, той стигна до финала, като по пътя избави общо осем мачбола. Срещу Ечевери в Индиън Уелс обаче му се наложи да отразява две точки за пробив при 3-4 в третия сет.

В последните два сета британецът избави и трите точки за пробив, пред които се изправи. А в целия мач стигна до 20 брейкбола.

На Australian Open Мъри завоюва две победи, в които се стигна до пети сет, а Доха направи четири триумфа в срещи в цялостен формат.

Адриан Манарино победи Доминик Тийм с 4-6, 6-4, 7-6(5) в първи кръг. За австриецът това бе първи мач в шампионата, откогато през 2019 година завоюва купата.

В идващия си мач спечелилият играе с Лоренцо Музети.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: неразрешено за Джокович
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР