BNP Paribas Open, четвъртфиналЯник Синер – Тейлър Фриц 6-4, 4-6,

...
BNP Paribas Open, четвъртфиналЯник Синер – Тейлър Фриц 6-4, 4-6,
Коментари Харесай

Синер детронира Фриц и записа исторически успех


BNP Paribas Open, четвъртфинал

Яник Синер – Тейлър Фриц 6-4, 4-6, 6-4

Индиън Уелс ще има нов първенец при мъжете. Яник Синер отстрани миналогодишния финалист Тейлър Фриц след оспорвана трисетова борба и се класира за полуфиналите в шампионата. По този метод италианецът стана първият представител на своята татковина, достигал до тази фаза в „ Рая на тениса “.

Негов конкурент в борбата за място на финала ще бъде оглавяващият схемата Карлос Алкарас, който в профил Феликс Оже-Алиасим.

И двамата съперници направиха по 17 непредизвикани неточности, само че Синер имаше преимущество във връзка с уинърите (32-25). Световният №13 завоюва 80% от точките си на първи сервис (45/56) и осъществя три от деветте си благоприятни условия за пробив (33%), до момента в който Фриц оползотвори два от своите три брейкпойнта (67%).

Синер бе доста нападателен на ретур през цялото време и това му разреши да пробие още в първия гейм, след което избави брейкпойнт и усили задатъка си на 2-0. Фриц опита да сложи италианеца напрегнат посредством непрестанни офанзиви с форхенд от главната линия, само че международният №13 показва доста солидна игра в отбрана. Синер пропусна сетбол при 5-3, само че след това се възползва от опцията си да сервира за сета и завоюва откриващата част с 6-4.

Във втория сет обаче Фриц се приспособява към играта на съперника си и стартира да нападна доста по-прецизно, до момента в който грешките на Синер се усилиха доста. След девет гейма, в които никой от двамата не съумя да стигне до брейкпойнт, постоянството на американеца се отплати и той осъществя решителен пробив, изравнявайки резултата в мача след 6-4.

Двамата си размениха по един пробив при започване на заключителния сет, а в третия гейм сервисът на Фриц му оказа помощ да отрази три поредни брейкпойнта, като след това равенството се резервира до 4-4. Агресивната игра на Синер обаче му донесе триумф и той си върна водачеството с нов пробив, който затвърди с подаване на нула за крайното 6-4, 4-6, 6-4 след 2 часа и 17 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР