BNP Paribas Open, четвъртфиналПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6-2Паула

...
BNP Paribas Open, четвъртфиналПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6-2Паула
Коментари Харесай

Бадоса отново не загуби сет за 10-ия си пореден успех в ИУ


BNP Paribas Open, четвъртфинал

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова 6-3, 6- 2

Паула Бадоса още веднъж доближи до полуфиналите в Индиън Уелс след двусетов триумф над Вероника Кудерметова. Испанката изигра най-силния си мач от началото на шампионата и изцяло доминираше над своята съперничка, записвайки десети следващ триумф в шампионата.

В борбата за място на финала международната №7 ще се изправи против Мария Сакари.

Бадоса записа повече асове (5-3), като в това време не позволи нито една двойна неточност и завоюва 75% от точките си на първи сервис (27/36). Испанката осъществя три от осемте си точки за пробив (38%) и отрази единствения брейкпойнт, до който Кудерметова стигна.

И двете съпернички завоюваха първите си подавания, само че по-късно Бадоса наложи непостижимо за рускинята движение и осъществя първия пробив в мача, след който натрупа удобен задатък от 4-1. Испанката бе доста ефикасна при офанзивите си от главната линия, като форхендът и създаваше големи проблеми на Кудерметова и непрекъснато принуждаваше международната №24 да тича по целия корт.

В оказалия се финален в сета девети гейм Бадоса стигна до три следващи сетбола, само че, изцяло ненадейно поради развиването на играта до този миг, те бяха пропилени след три непредизвикани неточности от страна на испанката. Малко по-късно пред Кудерметова се откри единственият ѝ брейкпойнт в мача, само че шампионката избегна заплахата с отличен форхенд по диагонала, след което завърши откриващата част при 6-3 в своя изгода.

Кудерметова отиде до съблекалнята в паузата сред двата сета, само че това спиране въобще не повлия на Бадоса, която резервира положителния си темп и записа ранен пробив за 2-0. Рускинята върна интригата като редуцира пасива си, само че не за дълго, защото испанката осъществя нов брейк и на процедура реши мача, правейки резултата 5-1 в своя изгода. Кудерметова отговори с гейм на нула, само че преднината на Бадоса към този момент бе прекомерно сериозна и тя победи с 6-3, 6-2 след 79 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР