БНБ все още не е изпълнила решението на парламента да

...
БНБ все още не е изпълнила решението на парламента да
Коментари Харесай

БНБ не е дала информация на депутатите за финансирането на сделката за ЧЕЗ


Българска народна банка към момента не е изпълнила решението на Народното събрание да осведоми за уговорките на български банки по договорката с ЧЕЗ. Ако не го направи, ще предприемем дейности. Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев. Той напомни, че на 17 май, при разглеждане на отчета на Временната комисия за ЧЕЗ Народното събрание е приело решение, посредством което е изискало от Българска народна банка да даде информация за договорката на „ Инерком България “ за ЧЕЗ и поетите финансови задължения от български банки по нея.

Тази информация беше отказана на Временната комисия, само че тази точка стана и решение на българския парламент от 17 май 2018 година, обнародвана е в брой 42 на Държавен вестник. Тази информация до през вчерашния ден не беше постъпила в Народното събрание. Излишно е да ви подсещам мястото и ролята на Народното събрание по отношение на Конституцията на страната. Надявам се да отправите съответното питане към Българска народна банка и тази информация да бъде предоставена.

Мисля, че това ще бъде явен тест - република на българските жители ли сме или република на българските банки. Ако тази информация не постъпи в Народното събрание, ще предприемем съответните дейности, сподели Бойчев. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че ще прегледа въпроса и ще насочи съответното запитване към Българска народна банка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР