БНБ традиционно подхожда консервативно към публичните финанси от гледна точка

...
БНБ традиционно подхожда консервативно към публичните финанси от гледна точка
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Имаме нарастване на доходите през последните години

„ Българска народна банка обичайно подхожда консервативно към обществените финанси от позиция на това че, намирайки се в режим на валутен ръб, би трябвало и обществените финанси да са в добра форма, и дейностите, които Българска народна банка подхваща, да дават резултати. Има правила, те са национални, те са европейски, не инцидентно са измислени. Нормално е бюджетът да е с по-нисък недостиг. Желателно бе да има най-малко някакво понижение на недостига ”. Това съобщи подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас в ефира на Нова ТВ.

" Хубаво е, че българската стопанска система се приспособява, имаме повишаване на приходите през последните години ", сподели той.

Запитан рационално ли е да се вземат огромни заеми през идващите години, той отговори, че зависи защо човек ще ги употребява и дали има приходите да ги изплати. За страната той сподели: Всяко последващо нарастване на заемите, основава риска да не може да ги обслужваме. Призоваваме за по-малко заеми.

В отговор на въпрос дали е правилно, че се планува продажбата на земя финансистът сподели: Да оставим управляващите да се схванат между тях, Българска народна банка няма да е съдия в тези взаимоотношения. Да се простираме съгласно чергата си.

По мотив осведомителната акция за еврозоната, Чобанов сподели: В момента, в който вземат решение, че България ще влезе в еврозоната, 30 дни по-късно в магазините ще би трябвало да бъдат оповестени и двете цени.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР