БНБ ще извади от обращение възпоменателните монети, емитирани през 2018

...
БНБ ще извади от обращение възпоменателните монети, емитирани през 2018
Коментари Харесай

БНБ вади от обращение възпоменателни монети от 2018 г.

БНБ ще извади от обращение възпоменателните монети, издадени през 2018 година, които престават да бъдат законно платежно средство от 5.02.2024 година

След тази дата възпоменателните монети, издадени през 2018 година, ще се обменят на касите на Българската национална банка по номинална стойност, без ограничаване на количеството, без такса и със период на обмяна до 31.12.2025 година

Ето за кои монети става дума:

Българска иконография, Св. Първомъченик Стефан. Монетата е с номинал 100 лв.. На монетата е ситуирано канонично изображение на Свети Стефан, а към него надпис „ Сухопътни войски.ПМЧК СТЕФАН “.

 

Старият бряст в Сливен с номинална стойност 10 лв.. На монетата има изображение на Стария бряст в Сливен и тъдява надпис „ СТАРИЯТ БРЯСТ – ХИЛЯДОЛЕТЕН СИМВОЛ НА СЛИВЕН “.

 

140 години от Освобождението на България. Номиналната стойност на монетата е 10 лв.. На нея има изображение на български опълченци в борба и тъдява надпис „ 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ “.

 

Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 година Номиналът е 10 лв., а на монетата в позлатения кръг има логото на Българското председателство; тъдява надписи „ Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “ и „ eu2018bg “.

     Снимки: Българска народна банка

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР