БНБ обяви мерки за забавяне на инфлацията у нас. Ще

...
БНБ обяви мерки за забавяне на инфлацията у нас. Ще
Коментари Харесай

БНБ обяви мерки за забавяне на инфлацията

Българска народна банка разгласи ограничения за закъснение на инфлацията у нас. Ще бъдат нараснали наложителните минимални запаси на банките, стана ясно след съвещание на управителния съвет. Очаква се да се повишат и лихвите по заемите.

Засега лихвените проценти у нас се повишават, само че гладко, регистрират специалисти. Очакванията на експертите са равнищата да се вдигнат до най-много пункт.

Близо 30 на 100 от децата на възраст от 0 до 17 години са изложени на риск

При ипотечен креди от 100 хиляди лв. за 25 години с рента 2,6 % месечната ни вноска може да нарасне с 50 или малко над 100 лв..

„ Самият клиент може да опита да предоговори или рефинансира в друга банка, в която даже и след нарастванията лихвите да доближат актуалните им равнища “, изясни финансовият анализатор Иван Стайков.

Тези, които излизат от орънжериите, са доста скъпи, облакват се купувачите

Като мярка за справяне с инфлацията Българска народна банка ще усили наложителните минимални запаси, които банките поддържат. Целта е да се ограничи кредитната интензивност. Ако инфлацията не се забави, тя крие опасности необслужените заеми да се усилят, предизвестяват още специалисти.

От началото на юли за всеки 100 лева, привлечени от банките, в Българска народна банка ще би трябвало да се подават 12.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР