BMW Open, втори кръгАлександър Зверев – Холгер Руне 3-6, 2-6Само

...
BMW Open, втори кръгАлександър Зверев – Холгер Руне 3-6, 2-6Само
Коментари Харесай

Проблемите на Зверев продължават: Загуби от Руне в Мюнхен


BMW Open, втори кръг
Александър Зверев – Холгер Руне 3-6, 2-6


Само преди ден Александър Зверев сподели, че шампионатът в Мюнхен може да бъде повратна точка за него през сезон 2022. Реалността се оказа изцяло друга – международният №3 загуби още в първия си мач след 3-6, 2-6 от 18-годишния датчанин Холгер Руне.

Двукратният първенец в баварската столица бе достигал най-малко до четвъртфинал в последните си пет участия в шампионата, само че против международния №70 изглеждаше доста надалеч от най-хубавия си тенис.

През целия мач, траял час и 40 минути, младежът бе по-добрият на корта с доста по-ясен проект на деяние. Късите топки бяха ключът към триумфа на Руне, който или завършваше голям брой разигравания с тях или привикваше противника към мрежата, където Зверев още веднъж показва съмненията си.

Скандинавецът приключи срещата с четири осъществени пробива от 11 благоприятни условия по отношение на единствено 1 от 7 за германеца, който в нито един миг не изглеждаше убеден на корта. Началният удар също бе уязвимост за поставения под №1, който завоюва едвам 5 точки на втори сервис в целия мач, а на първи също бе неуверен с едвам 53% извоювани точки.

Мачът стартира прелестно за датчанина, който завоюва първите три гейма в мача с пробив на 0 във втория. Зверев върна пасива след маратонски седми гейм, само че вместо да прогресира оттова насетне, позволи нови грешки и при 5-3 Руне сервираше за сета. В последвалия гейм той се нуждаеше от шест сетбола като отрази и две благоприятни условия на противника преди да поведе в сетовете.

Нищо не се промени и във втората част от позиция на Зверев. Пробив още на старта, последван от нов за 4-1 направиха задачата на германеца невъзможна. В шестия гейм Зверев отрази единствената опция пред противника си в сета, а малко по-късно осъществя втория мачбол за най-голямата победа в кариерата си.

За него това ще е първи четвъртфинал през сезона, а в него чака спечелилия от мача сред Емил Русувуори и Максим Креси.

В първия мач от програмата за деня Миомир Кецманович доближи до шести пореден четвъртфинал след 6-2, 6-4 над Даниел Алтмайер.

В мачове от първи кръг, играни през днешния ден:

Егор Герасимов – Джон Милман 4-6, 6-2, 6-2

Ботик ван де Зандсхулп – Брендън Накашима 7-6(3), 6-3

Алехандро Табило – Кристиан Гарин 6-3, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР