BMW обяви вградения в автомобила дисплей Panoramic Vision, който ще

...
BMW обяви вградения в автомобила дисплей Panoramic Vision, който ще
Коментари Харесай

Електрическите автомобили на BMW ще имат Panoramic Vision дисплей, който се простира по цялата ширина на предното стъкло

BMW разгласи вградения в автомобила екран Panoramic Vision, който ще покрива цялата широчина на предното стъкло, с цел да дава на водачите и пасажерите потребна информация, без да откъсват взор от пътя. Дисплеят е интегриран в долната част на стъклото. Шофьорът може да избере случайна композиция от параметри, които да се демонстрират, като да вземем за пример скорост, време или името на възпроизвежданата ария. Дисплеят употребява ярка подсветка за ясно обрисуване.

BMW за първи път загатна новия екран на предното стъкло, когато показа новата идея за цифров помощник на лидера i Vision Dee (Digital Emotional Experience) на CES 2023 през януари. Тогава обаче ставаше въпрос за проявление на информация непосредствено върху предното стъкло, както могат да вършат прожекционните екрани в доста коли. Представеният в този момент Panoramic Vision съставлява специфичен екран, вграден в долната част на предното стъкло по цялата му широчина.

„ BMW i Vision Dee “ показва опциите, които предлага комбинацията от хардуер и програмен продукт. Тя ни разрешава да използваме цялостния капацитет на дигитализацията, с цел да превърнем автомобила в образован сателит. Така виждат бъдещето автомобилните производители, в това число BMW, които се стремят да свържат виртуалното преживяване с действителното наслаждение от шофирането “, съобщи основният изпълнителен шеф на BMW Group Оливер Ципс.

Все още не е известно дали други функционалности, оповестени в концепцията i Vision Dee, като интерактивна връзка и анимация, ще се появят в продажбените коли на BMW в близко бъдеще. Панорамният екран Vision би трябвало да се появи в новата гама електрически коли на BMW през 2025 година BMW възнамерява да включи в Panoramic Vision екрана всички опционални функционалности на BMW iDrive. Вероятно ще разберем повече на ревюто IAA Mobility 2023 в Мюнхен през септември тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР