BMW обяви нов 3,0-литров шестцилиндров редови дизелов двигател, доставящ максимална

...
BMW обяви нов 3,0-литров шестцилиндров редови дизелов двигател, доставящ максимална
Коментари Харесай

BMW пуска нов по-мощен и чист дизелов двигател

BMW разгласи нов 3,0-литров шестцилиндров редови дизелов мотор, доставящ оптималната мощ от 286 к.с. и оптимален въртящ миг от 650 Нм, което е с 21 к.с. и 30 Нм повече от предходния. По отношение на гамата от елементи това е главната вест от автоконцерна през лятото.

Новият мотор е по-чист от предшественика си с означение B57, защото е оборудван с усъвършенствана система за филтриране на отработените газове и 48-волтова бордова мрежа, която автоконцернът възнамерява да употребява в 51 от моделите си. Също по този начин, дизеловият елемент се възползва от осъвременена система на BMW, която се показва в два турбокомпресора с ниско и високо налягане с променлива геометрия и усъвършенствано впръскване на горивото, като по този метод се отключва спомагателна мощ и в същото време се понижават излъчванията.

Базовата трансформация на мотора ще се предлага в двата разновидността на междуосие и задвижване на 7er (730d), както и в кросоувърите X3, X4, X5 и X6, носещи значката xDrive30d. Благодарение на новия 3,0-литров редови шестак на 730d със задно предаване и 730d xDrive ще са нужни 0,2 секунди по-малко, с цел да ускорят от 0-100 км/ч. На двата модела ще са им нужни респективно 5,9 секунди и 5,6 секунди. В взаимозависимост от модификациите, седанът ще харчи от 4,7 до 5,3 литра гориво на 100 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР