BMW е първият автомобилен производител, който започва да предлага система

...
BMW е първият автомобилен производител, който започва да предлага система
Коментари Харесай

Безконтактно зареждане на батерията

BMW е първият авто производител, който стартира да предлага система за апостериори зареждане на батерията. Новият пакет ще бъде разполагаем като в допълнение съоръжение за хибридния модел 530е iPerformance, който разполага със систематична мощ от 252 конски сили и оптимален въртящ момент420 Nm.

Комплектът за безконтактно зареждане се състои от две елементи. Единият модул Car Pad се конфигурира в автомобила, а другият модул Ground Pad се инсталира на пода в гаража или навън паркомясто. Между двата съставния елемент се реализира безжичен трансфер на сила посредством електромагнитно поле. Процесът се задейства тогава, когато колата заеме позиция над инсталирания в настилката модул и лидерът изключи мотора.

Системата за безжичен заряд има потенциал от 3,2 киловатчаса. Чрез нея високоволтовата батерия на BMW 530е iPerformance се зарежда изцяло за интервал от три часа и половина. Когато зарядният развой приключи, системата се изключва автоматизирано. Електрониката на автомобила подкрепя лидера при маневрата за заемане на точната позиция за индуктивното зареждане на батерията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР