Блокираните в Банско се считат за потенциални преносители на коронавирус

...
Блокираните в Банско се считат за потенциални преносители на коронавирус
Коментари Харесай

Експерт: В извънредно положение бременните ще се транспортират до най-близката болница

Блокираните в Банско се смятат за евентуални преносители на ковид и бременни дами оттова следва да се транспортират с кола за спешна помощ до Благоевград, с цел да им се създадат проучвания, преди раждането. Това съобщи доцент Виолета Димитрова, която е шеф Клиника " Патология на бременността " в Майчин дом в изявление за bTV.
Тя бе безапелационна, че в условия на изключително състояние бъдещите майки ще се транспортират до най-близкото лечебно заведение, без значение че са избрали друго със собствен екип.
Доц. Димитрова прикани в частта за бременни да се актуализират ограниченията и да се разреши да им се вършат някои изследвани и да се записват като такива.
Общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова прикани бременните да се обаждат на персоналните си лекари при неразположения и за въпроси по отношение на бременността на своите гинеколози.
Бременните да не бързат да посетят своите персонални лекари и акушер-гинеколози при потребност от лекарска помощ, бяха безапелационни експертите.
Те разясниха, че за бременните болничен може да се получи по телефона, тъй като докторите ги пускат по електронен път към Национален осигурителен институт.
Специалистите успокоиха, че няма потвърдени данни, че бременните са по-податливи на заразяване с COVID-19, както и че се предава вирусът от майката на детето.
Здравното министерство с рекомендации към бременните
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР