Блокирането в Украйна на достъпа на руснаци до избирателните секции,

...
Блокирането в Украйна на достъпа на руснаци до избирателните секции,
Коментари Харесай

Захарова: Блокирането на достъпа на руснаци до секции в Украйна е незаконно

Блокирането в Украйна на достъпа на руснаци до изборните секции , където могат да гласоподават за президент на Русия, е нелегално . Това съобщи за ТАСС говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тя сподели, че много преди 18 март киевските управляващи са почнали да плашат съветските жители , пускайки информация за погроми и провокации в секциите в съветските дипломатически институции в чужбина. Когато стана ясно, че съветските жители не могат да бъдат сплашени, Киев взел " невиждано " решение - физически да не допусне съветски жители в деня на изборите до секциите, сподели тя.

На 8 март организации на украински националисти обявиха, че ще осуетят гласоподаване в секции в съветски дипломатически ведомства.

По-късно украинският външен министър Арсен Аваков заяви, че режимът на защита на съветските задачи в днешния ден не планува достъп на жители . Подстъпите към съветското посолство в Киев още от нощта са блокирани от чиновници на силовите ведомства и националисти. В постройката могат да влизат единствено дипломати.

Аналогични ограничавания има за съветските консулства в Одеса, Харков и Лвов.

Представител на ЦИК на Русия назова блокирането на съветските дипломатически представителства филантропична експанзия.

В Украйна живеят милиони етнически руснаци, само че не е ясно какъв брой са записаните съветски гласоподаватели . Украйна стачкува против гласуването в Крим, анексиран от Русия преди четири години. Киев е сърдит и от съветската поддръжка за проруските сепаратисти в Източна Украйна, където смъртоносният спор продължава, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР