Блокирането на Северна Македония за членството й в ЕС от

...
Блокирането на Северна Македония за членството й в ЕС от
Коментари Харесай

Блокирането на Р. С. Македония за членството й в ЕС от България ще влоши отношенията, смятат от БЗНС

Блокирането на Северна Македония за участието й в Европейски Съюз от България ще унищожи връзките сред двете страни за десетилетия напред , считат от Български земеделски народен съюз. От партията изказваха своето терзание от решението на Министерството на външните работи (МВнР) на Република България да блокира преговорната рамка сред Република Северна Македония и Европейския съюз (ЕС) по време на съвещание на Комитета на непрекъснатите представители към Съвета на Европейски Съюз.
Ето какво пишат още от.
 Скопие: Договорът с България е добър образец за превъзмогване на пречките Скопие: Договорът с България е добър образец за превъзмогване на пречките
По време на панела " Югоизточна Европа, провокации и вероятности " на срещата на върха в Солун през вчерашния ден министър-председателя, отгова...
" Вероятно, следствията няма да отговорят на упованията. Притесненията на нашия външен министър, свързани с неспазването на по този начин наречения „ Илниденски ” Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Северна Македония е обосновано. Основният пункт, който се показва като причина за блокиране напреговорите, е стопирането на работата на Съвместната мултидисциплинарна комисия и отхвърли от създаване на инфраструктира, която да свърже двете страни. Може би е редно да признаем, че нашите исторически показа също са изкривени от пропагандата както на комунистическия режим, по този начин и от позициите на една дребна група историци, членове на Държавна сигурност, които през последните години получаваха медиен монопол, като интерпретатори.
Колкото до инфраструктурната съгласуваност, България също изостава с построяването на доста планове като Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Клепало ”. В нашата югозападна съседка има доста интелектуалци, писатели и общественици, с които България може и би трябвало да откри общ език. Промяната на разбиранията ще е мудна, дълга и мъчителна, само че днешното управление, олицетворявано от премиера Зоран Заев и президента Стево Пендаровски, даде някои значими сигнали за подготвеност за смяна. Блокадата, наложена от България, ще унищожи връзките сред двете страни. Действието на София ще се одобри като извънредно недружелюбен акт от цялото македонско общество, в това число от хората с българско съзнание или с съзнателен български генезис.
Стопирането на договарянията с Европейски Съюз може да докара до прекратяване на Договора за добросъседство и другарство, и което е още по-важното - до рухване на проевропейското държавно управление на Зоран Заев. Когато приказваме за обща история с народа на Република Северна Македония би трябвало да си даваме сметка, че това, което вършим през днешния ден също ще остане в историята. Български земеделски народен съюз нееднократно е предупреждавал през своята дълга история, че залитането по националистически пристрастености води до злополука и постоянно се е оказвал прав. И през днешния ден предизвестяваме нашето общество и призоваваме ръководещите да създадат финален опит за реализиране на съгласие, което да сложи началото на един дълъг развой на съдействие и добросъседство. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР