Блокираха дома на началника на РУ – Стамболийски Семейството на 19-годишните

...
Блокираха дома на началника на РУ – Стамболийски
Семейството на 19-годишните
Коментари Харесай

Цалапица иска и главата на Керпиев, фамилия се изселва

Блокираха дома на началника на районно управление (на МВР) – Стамболийски

Семейството на 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в помагачество на търсения с европейска заповед за арест Рангел Бизюров /30/ палач на Димитър Малинов /24/, разгласи, че продава къщите и парцелите си в селото.

Непоносимостта към Динкови е голяма, а още позогромна – към дългогодишния полицейски гаулайтер на Община Стамболийски Ангел Керпиев.

Въпреки че вътрешният министър Калин Стоянов в профил от поста шефа на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, довечера още веднъж жителите готвят митинги с искане за главата на началника на районно управление (на МВР) Стамболийски Керпиев, против който има голям брой сигнали от кмета на общината Георги Мараджиев.

Искаме още оставки, Искаме оставката на началника на РПУ Стамболийски Ангел Керпиев за неработеща конструкция на Министерство на вътрешните работи в града. Те се забавиха с издирването на моя наследник. Не одобриха никакви насоки от наша страна, с цел да бъде открит сина ми. Цялото следствие се  забави при тях, съобщи по Нова майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.

Тя е безапелационна, че има полицейски чадър над следствието.

Разпитали са близнаците отвън  – на улицата. Отхвърляха всичко, което им давахме. Казваха, че не може Рангел да е отговорен. Той отпътува на дата 24-и. Имаха ден и половина, с цел да може отговорните да бъдат хванати, притиснати и разпитани. Водеше се следствие в напълно друга посока. Отричаха, че те могат да имат виновност, акцентира дамата.

По думите на Бакалова има опити за заплашване на хора, присъстващи на митингите в Цалапица.

Вземани са номерата на присъстващи на митинга, с цел да бъдат сплашвани, акцентира тя.

И още веднъж изиска отмъщение за гибелта на сина си.

Няма да спрем с митингите, уточни почернената майка.

Снощи протестиращите окупираха дома на полицейския шеф в Стамболийски.

Повече от половин час го освиркваха и скандираха пред къщата му, а по-късно върху оградата на парцела закачиха част от плакатите със фотосите на убития Димитър.

Все още няма отговор от немските управляващи дали търсеният Рангел Бизюров е арестуван.

Кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов съобщи, че при диалози с полицията е станало ясно, че след прекосяването на всички процедури, обвиненият за убийството Рангел, който понастоящем е в Германия, ще бъде върнат в страната до месец.

Със сигурност е в Германия. Има повече клюки, че се е чувал с околните си. Че е споделил, че няма да се прибере непринудено, съобщи кметът Данаилов.

В събота в селото готвят общонационален митинг.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР