Блокчейн технологията има потенциал да бъде приложена в много области,

...
Коментари Харесай

САЩ планират да засилят регулацията на криптовалутите

Блокчейн технологията има капацитет да бъде приложена в доста области, вариращи от търговия до отбрана на авторските права. Досега обаче най-широко публикуваната иновация, въведена от нея, си остават криптовалутите. Когато се появят сходни нови технологии, регулаторите би трябвало да разпознават присъщите опасности и да разработят тактики, с цел да балансират другите ползи, които нововъведенията засягат.

Регулаторите изследват по какъв начин протичат икономическите взаимоотношенията и софтуерните решения по отношение на съществуващите институции и играчи на пазара, защото без подобаващите правни гаранции " приватизацията на парите ", която блокчейнът разрешава, би могла да докара до централизация на финансова и политическа власт в ръцете на няколко анонимни участници.

Именно такива планове имат финансовите регулатори в Съединени американски щати по отношение на пазара на криптовалутите съгласно Майкъл Хсу, който взе участие в американска работна комисия, чиято задача е да проучва казуса. В изявление пред Financial Times Хсу, който управлява организацията за надзор на валутите, съобщи, че казусът съгласно него се свежда до " до съгласуваност сред организациите ". " Само след няколко диалога с някои от моите сътрудници стана ясно, че има интерес дейностите да се координират доста по-добре ", показа Хсу.

Въпросът дали криптовалутите да попадат под регулации е прегледан за първи път от Американската комисия по скъпи бумаги и тържища в документ през 2017 година Тогава тя реши, че вложителите или фирмите, които оферират и продават скъпи бумаги в Съединени американски щати, би трябвало да съблюдават федералните закони за скъпите бумаги, в това число условието да се записват в комисията, без значение дали издаващият индивид е обичайната компания или децентрализирана самостоятелна организация. Също по този начин и без значение дали тези скъпи бумаги са закупени с потребление на щатски долари или виртуални валути и без значение дали са разпределени в удостоверен формуляр или посредством технология на разпределена книга.

Сигнал за желанията за повече регулации е и среща сред три водещи регулатора в Съединени американски щати през тази седмица, показва Financial Times. Представители на Агенцията за надзор на валутите, която се оглавява от Хсу, на Федералния запас и на Агенцията за застраховка на депозитите ще се събират през тази седмица.

Според Хсу, представен от изданието, задачата на срещата не е да се наложи съответна политика, а да се съберат хрумвания, които са се обсъдят в регулаторите. Подобна среща към този момент са правили и представители на Комисията за скъпите бумаги и на тази за контрола на пазара на деривати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР