Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Те не

...
Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Те не
Коментари Харесай

Фандъкова: Протест до новото метро е неуважение към хората, работили за създаването му |

Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Те не се возят в градския превоз. Протестът се трансформира от антиправителствен в митинг против хората. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка на митингите в София и рестриктивните мерки на придвижването.

Блокадите - като се добавят и ремонтите в града, основават доста напрежение на хората, изясни тя. 

В София постоянно са се провеждали огромен брой митинги, а аз като кмет постоянно съм подсигурила правото и свободата на изявяване - свободно и спокойно, на волята на всеки жител. В същото време, това право носи отговорност. Повече от 45 дни уредниците отхвърлят да съблюдават закона, освен това с апели за господство на закона. Това за мен е липса на предпочитание за носене на отговорност. В този смисъл, в действителност се надявам, че хората ще схванат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея, който минава около Ректората, уточни столичният кмет. 

Фандъкова разяснява, че уредниците имат други цели, както и че те търсят провокации и принуждение, тъй като единственият вид за унищожаване на блокадите е чрез потребление на несъразмерна мощ от страна на полицията. Тя уточни, че от администрацията ѝ търсят непрекъснато разговор с протестиращите, с цел да може поне градският превоз да се движи свободно. 

Според столичният кмет в общината и в Министерство на вътрешните работи има доста сигнали от граждани срещу блокадите. 

„ Разбирам митингите в Триъгълника на властта. Там е обикновено протестиращите да се извърнат към хората, които желаят да ги чуят. Блокадата на Ректората – СУ постоянно е бил знак на свободомислие, не разбирам за какво би трябвало да се блокира точно кръстовището на университета, а то основава голямо напрежение. Блокадите не отговарят на закона “, посочи тя. Важно е да се подчертае, че доста хора, които поддържат митингите, не поддържат блокадите, сподели още Фандъкова. 

На въпрос дали кабинетът би подал оставка, тя отговори, че хората не чакат едни лица да бъдат заменени с други. Вече заявих, че смяна в модела на ръководство неизбежно ще има. Премиерът и ГЕРБ ясно дадоха поръчки за необятна полемика за това, изясни кметът. 

Относно плануваният митинг при откриването на третия лъч на метрото, Фандъкова сподели, че това е грозна провокация, тъй като по този начин се показва пренебрежение към хората, които са съдействали за основаването му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР