Блокадите на ключови кръстовища в София продължават. Протестиращите пред Ректората

...
Блокадите на ключови кръстовища в София продължават. Протестиращите пред Ректората
Коментари Харесай

Протестиращите пред СУ местят лагера си в знак на добра воля

Блокадите на основни кръстовища в София не престават. Протестиращите пред Ректората на Софийския университет " Свети Климент Охридски " обявиха пред БНР, че в символ на благосклонност ще реалокират лагера си и ще се причислят към съидейниците си пред Министерския съвет.
Никола Вапцаров от уредниците показа пред БНР и по какъв начин е предходна нощта там: " Мина отлично, доста умерено. Благодарим на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че оказаха подпомагане. Ние имаме едно значимо известие да създадем за софиянци.
Целта на нашия митинг тук на това кръстовище към този момент завърши. Ние доказахме, че страната не може по този начин да третира жителите си и по тази причина още веднъж завзехме кръстовището, само че в този момент, през днешния ден, освобождаваме кръстовището, за да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градския превоз, да могат още веднъж да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред Министерски съвет, тъй като чакаме през днешния ден Бойко Борисов да вземе значимо решение.
Искаме там да посрещнем това негово решение. В знак на благосклонност, с цел да го попитаме, дали е взел вярното решение, което е оставка, ние освобождаваме кръстовището и се преместваме ".
Протестиращите увериха, че кръстовището ще бъде почистено от боклуци.
Хората, които са пренощували нощ на Орлов мост, обявиха, че нощта е минала умерено и без провокации. Утрото е умерено. Не се вижда засилено полицейско наличие в региона.
В момента те почистват лагера, който се е разширил.
„ Искрено се надявам държавното управление да подаде оставка. Тези вести чакам - да не е просто неговата оставка, а по-късно нов министър председател от тяхната парламентарна група “, съобщи младият протестиращ Фридрих, прекарал нощта на Орлов мост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР