Блокадата на страната остави бременни жени без храна и вода

...
Блокадата на страната остави бременни жени без храна и вода
Коментари Харесай

Стачката на миньори и енергетици блокира страната, бременни без храна и вода

Блокадата на страната остави бременни дами без храна и вода по време на стачката на енергетици и миньори.

Възлови точки в страната са блокирани откакто енергетици и миньори излязоха на митинги.

Протестите са на съществени пътни артерии и провокираха километрични тапи. Те са срещу териториалните проекти за обективен преход на Стара Загора, Кюстендил и Перник, които през днешния ден кабинетът ще прегледа изключително, предава Българска национална телевизия.

България единствена от Европейски Съюз към момента не е внесла териториалните си проекти и може да изгуби стотици милиони евро.

До цялостен транспортен безпорядък на Автомагистрала " Тракия " докара митингът против териториалните проекти на въглищните райони. Преминаването по основната пътна артерия е невероятно. А въведените обходни направления доста удължават времето за напредване.

Образуваха се километрични опаши на доста места, а в региона на Стара Загора тапата стигна 12 км.

Въпреки опитите на Пътна полиция да контролира придвижването, малко след 8.00 ч тази заран протестиращите пробиха полицейския кордон и блокираха с жива верига и двете платна на автомагистрала " Тракия " на разклона за Стара Загора на 208-ия километър. Това наложи полицията да отклонява придвижването в посока Бургас още от 185 м малко след отбивката при Чирпан.

" Това гражданско непокорство е инспирирано само от това, че териториалните проекти както за Старозагорски окръг, по този начин за Бобов дол, по този начин и за Перник, се изготвиха на мрачно. Ако тези териториални проекти бъдат признати през днешния ден от Министерския съвет това значи, че енергийната и минна индустрия в страната ще бъде унищожена, намаляването от време на време през избран интервал от време в годинита на мощностите ще докара до извънредно ограничаване на енергийните мощности ", сподели един от протестиращите.

" Дайте късмет да си гледаме децата у нас, да не вървят в чужбина ", разяснява различен протестиращ.

" Ще остана тук, до момента в който ме изнесат, тъй като нямам желание а се местя ", уточни участник в акцията.

Протестиращите обявиха, че са подготвени на безсрочни протестните дейности и цялостна обсада на цялата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР