Блогърът JerryRigEverything тества премиум-версията на умния часовник Apple Watch 3,

...
Блогърът JerryRigEverything тества премиум-версията на умния часовник Apple Watch 3,
Коментари Харесай

Сапфиреното стъкло в Apple Watch с нищо не е по-добро от обикновения Gorilla Glass


Блогърът JerryRigEverything тества премиум-версията на умния часовник Apple Watch 3, който коства повече от хиляда $ и откри трик от страна на Apple.

Една от особеностите на премиум-версията на тези часовници е извънредно здравото сапфирено стъкло. Но както се оказа, то с нищо не е по-добро от обикновенното Gorilla Glass. Когато блогърът тествал часовниците, той мощно се изненадал. В края на краищата, елементарното сапфирено стъкло може да се надраска единствено с материали, чиято неотстъпчивост е не по-малко от 8 по скалата на Мос. Тук обаче е било задоволително всекидневно “надраскване” с 6 точки по скалата на Мос.



При инспекцията на състава на стъклото в Apple Watch 3 благодарение на специфичен апарат, който мери топлопроводимостта на материала, блогърът стигнал до заключението, че стъклото е в действителност сапфирено. Но заради огромното количество примеси, от качеството му има още доста да се желае. Така, че публично Apple не е измамила купувача, а просто не прецизира значими нюанси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР