Блогър съм от повече от 10 години и все още

...
Блогър съм от повече от 10 години и все още
Коментари Харесай

8 стартиращи бутона на вирусното съдържание: Част 1

Блогър съм от повече от 10 години и към момента откривам странни постове, които стават вирусни. Разбира се, в случай че можеш да обещаеш да направиш хората по-богати или по-проспериращи, имаш шансове да успееш. Рисковият капиталист Джеймс Куриър счита, че управляваният от него уеб страница Tickle.com, отдаден на разбора на данни на своите 150 млн. консуматори, с цел да разбере какво стимулира хората да споделят избрани неща, е разрушил кода на вирусното наличие.

Изследванията на Tickle разкриват, че има 8 психически „ бутона “, които провокират хората да споделят.

Статут

Не е изненадващо, че хората желаят да са от готините. Ако можеш да позиционираш това, което предлагаш, като „ извънредно “ или „ влиятелно “, тогава е доста по-вероятно хората да желаят да се асоциират с него, споделяйки го.

Но, и едно предизвестие от Куриър: „ Статутът по природа е нищожен, тъй като демонстрира йерархията ни в глутницата “, което значи, че „ доста малко артикули могат да реализират задоволително висок статут при лансиране, тъй че тактиката за дефицит работи “. Внушаването за ограничаване на предлагането, за дефицит, работи при отстъпките и ваучерите, които всекидневно са в лимитиран брой или се оферират за несъмнено време.

Идентичност

Друга огромна причина хората да споделят неща е да защитят личната си еднаквост. Това е най-често срещано в обществените медии, само че то работи за строго избрани аспекти на идентичността.

Да си потребен

Ако убедите хората, че тяхната мрежа ще има изгода от това да чуе за вашия по-евтин или по-добър артикул или услуга, те ще бъдат повече от щастливи да споделят вашето обръщение.

Успехът ви обаче зависи от това да улесните потребителите. „ Ако можете да дадете на потребителите езика да изразят удобството от вашия артикул по явен или безапелационен метод, това може да усили с 10 пъти разгласяването от уста на уста “, изяснява Куриър.

Страх

Хората постоянно са били разчувствани, когато става дума за заплаха и това по какъв начин да бъде избегната тя. Създайте концепцията си по този начин и ще можете да се възползвате от естественото предпочитание на индивида да бъде в сигурност.

„ Ранният напредък на Nextdoor идва от хората, които желаят да знаят какво се случва в техния квартал и с какви закани могат да се сблъскат “, отбелязва Куриър за платформата Nextdoor, която сплотява обособени квартали, в които всеки може да получи рекомендации, да продава и купува предмети и други.

Очаквайте продължение!

Джесика Стилман за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР