Близо ⅓ от депутатите на ДПС гласуваха против съставяне на

...
Близо ⅓ от депутатите на ДПС гласуваха против съставяне на
Коментари Харесай

КОЙ за кого е в ДПС: Близо ⅓ от депутатите на Движението гласуваха против кабинет на ГЕРБ-СДС

Близо ⅓ от депутатите на Движение за права и свободи гласоподаваха срещу сформиране на каблинет с мандата на ГЕРБ-СДС. От 45 народни представители от Движението за права и свободи 30 гласоподаваха “за ”, а 14 “против ”, един - “въздържал се ”.. Така политическата мощ с максимален избирателен резултатне съумя да направи кабинет.

Гласуването на депутатите от Движение за права и свободи обаче е основно за откриване на размерите на разрива в връзките сред почетния ръководител на партията Ахмед Доган и съпредседателя на Движението Делян Пеевски.

По-рано в сряда депутатът от партията Рамадан Аталай, че Доган е призовал в имейл да не се поддържа държавно управление на ГЕРБ. Малко по-късно парламентарната група на Движение за права и свободи изключи народния представител от редиците си. А Делян Пеевски удостовери за апела на Доган, само че посочи, че той ще извърши волята на народа, защото дава отговор единствено и само пред хората и България би трябвало да има държавно управление.

Иначе, предстоящо ПП-ДБ не поддържаха кабинета на ГЕРБ-СДС. 38 от 39 депутати гласоподаваха “против ”, а един “въздържал се ”. Всички народни представители от парламентарните групи на “Възраждане ” (38), на Българска социалистическа партия (17), Има Такъв Народ (16) и “Величие ” (13) гласоподаваха “против ” кабинет с министър председател Росен Желязков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР