Близо три седмици военнослужещи със специализирана техника от състава на

...
Близо три седмици военнослужещи със специализирана техника от състава на
Коментари Харесай

11 военни формирования помагат при пожари, готови са още 11

Близо три седмици военнослужещи със профилирана техника от състава на Българската войска оказват помощ за погасяването на полските и горските пожари, зародили в разнообразни региони на страната. Във въоръжените сили са готови да защитят и подкрепят популацията при естествени бедствия 22 формирования, разпределени в 5 зони. Те се поддържат в подготвеност за деяние и извършват дилемите си във взаимоотношение с държавните органи, министерства и ведомства и органите на локалната администрация. 

От 22 юли до 12 август тази година в гасенето на пожари, зародили в разнообразни региони на страната участваха 11 формирования от състава на Сухопътните войски и военнослужещи и 1 вертолет „ Кугър “ от състава на Военновъздушните сили, оповестяват от Миистерството на защитата.

В този интервал в осъществяване на дилемите по гасене на пожари участваха общо 453 военнослужещи със 78 единици техника. Извършени са 385 водохвърляния с нальот 48 часа от вертолет „ Кугър “.
 Нов пожар е зародил в две села в община Ивайловград Нов пожар е зародил в две села в община Ивайловград
Нов пожар е зародил в землищата на селата Орешино и Мандрица в община Ивайловград. Той е зародил нощес към 20:00 ч. Огънят е обх...

Военнослужещите помагаха в гасенето на полски и горски пожари, зародили в региона на с. Планиново (община Тополовград), в землището на гр. Твърдица, в землището на село Брягово (община Хасково), в региона на с. Розино (община Карлово), в землището на Старосел, Кръстевич и Михилци (община Хисаря), в землището на с. Свирачи (община Ивайловград), в землището на с. Петрово (община Сандански),  в региона на селата Долна Махала, Горна Махала, Иван Вазово (община Калояново).

По искане на управлението на ВИК – Пловдив от 4 август Сухопътните войски предоставиха 4 водоноски вид АЦПВ – 1200 за спешно водоснабдяване на обитаеми места на територията на област Пловдив за период от 3 месеца.



На 12 август военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет „ Кугар “ се включиха в дейностите за погасяването на пожара, зародил в региона на Боровец в Рила планина. Огънят беше обхванал над 15 декара иглолистна гора в мъчнопроходим регион с надморска височина 2150 метра.

Благодарение на помощта от въздуха пожарът беше оптимално стеснен, макар измененията в посоката напразно. За близо 4-часовата битка с огнената буря бяха изпълнени 15 захода и хвърлени 24 тона вода. От 12.00 ч. екипажът на вертолета се включи и в потушаването на огромния горски пожар, зародил в Родопите, в труднопроходимия регион на село Югово, община Лъки.
 Кметът на Самоков Владимир Георгиев благодари на огнеборците Кметът на Самоков Владимир Георгиев благодари на огнеборците
Бедствията не питат и идват незабавно. Вчера избухна пожар в Рила. Това възкреси спомените отпреди 20 години, когато кошмарът продължи...

Същия ден 48 военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион и 3-и механизиран батальон на 61-а механизирана бригада дружно с рота от Служба „ Военна полиция “ с 9 единици техника оказаха помощ за потушаването на пожара, зародил край село Черничево, Община Хисаря, Област Пловдив.

Военнослужещи и техника от Военновъздушните сили и от Сухопътните войски не престават и през днешния ден, 13 август, да оказват помощ за потушаване на огромния горски пожар в Родопите в региона на село Югово, Община Лъки. Днес в пожарогасенето вземат участие 6 пожарни автомобила от РСПБЗН-Лъки, РСПБЗН-Чепеларе и РДПБЗН-Хасково с 14 пожарникари, към 30 чиновници на ДГС и 30 чиновници на МО.

Тази заран от 08.00 ч. 31 военнослужещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград се включиха в гасенето на пожара на терен. Вертолет „ Кугар “ с екипаж от 24-а авиационна база Крумово излетя в 9.17 ч., с цел да взе участие в гасенето на пожара посредством обливане на терена с вода от въздуха. Вертолетът разполага с противопожарен резервоар с външно окачване „ bambi bucket ”, с съдържимост до 2 т. вода.

Действията на военнослужещите са в съгласуваност с Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и останалите институции, които вземат участие в гасенето на огъня.

Гасенето на пожари от въздуха е комплицирана екипна работа, която изисква висока централизация по време на полета и отлична връзка и взаимоотношение сред всички членове на екипажа на вертолета и пожарникарите на земята, с цел да се реализира оптималната успеваемост при преодоляване на огнената буря.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР