Близо три месеца след пускането на търсачката Bing с активиран

...
Близо три месеца след пускането на търсачката Bing с активиран
Коментари Харесай

Microsoft отвори достъпа до Bing с ИИ за всички потребители – поканите вече не са необходими

Близо три месеца след стартирането на търсачката Bing с задействан изкуствен интелект, основан на чатбота ChatGPT, Microsoft отвори достъпа за всички консуматори. Има единствено едно ограничаване: би трябвало да влезете с вашия акаунт в Microsoft посредством браузъра Edge.

Този ход акцентира устрема на Microsoft да прокара продукта си, макар че технологията с изкуствен интелект (AI) породи опасения по отношение на грешки и свръхемоционалност.

Microsoft доста модернизира и Bing Chat, добавяйки доста нови функционалности и даже поддръжка на странични приставки. Например, без да напускате чата, можете да резервирате маси в ресторант посредством OpenTable или да помолите бота да стартира възпроизвеждане на забавен филм посредством Apple TV. Microsoft дава обещание да разкрие повече за това на своята конференция Build по-късно този месец.

Следващата стъпка е да търсите изображения и видеоклипове непосредствено в Bing Chat. Скоро ще стане допустимо да търсите фотоси или видеоклипове на обекти, животни, места и други Microsoft също по този начин уголемява Bing Image Creator до повече от 100 езика, което без подозрение ще улесни потреблението му от по-широк кръг консуматори.

Microsoft също по този начин прибавя доста търсената функционалност към Bing Chat: история. Първо: историята на чатовете ще бъде автоматизирано изтеглена от всичките ви устройства. Второ, когато отворите връзка от отговор на Bing Chat в Edge, той автоматизирано ще реалокира чата в страничната лента, тъй че да продължите да взаимодействате с бота, до момента в който разглеждате уеб страницата и задавате въпроси по подтекста. Мобилният Edge също ще получи тази функционалност скоро. И трето, историята на предходните чат-сесии може да бъде включена в отговорите на бота при нови диалози.

Повече от 100 милиона дейни консуматори всекидневно посещават Bing, по думите на Юсуф Мехди (Yusuf Mehdi), вицепрезидент на Microsoft по самодейностите за изкуствен интелект. Техният брой се е нараснал доста през последните няколко месеца. Гугъл, който от дълго време господства на пазара на търсачките, не може да се похвали с триумфа на своя вид на ИИ-асистента Bard.

„ Вярваме, че този план ще се трансформира в повратен миг при преосмислянето на търсенето и ще даде нови благоприятни условия на разработчиците “ – споделя Мехди. „ Очакваме с неспокойствие да споделим повече детайлности на Microsoft Build по-късно този месец. “

Всички нови анонси в Bing на Microsoft идват единствено седмица преди годишната I/O конференция за разработчици на Гугъл. Очаква се да чуем повече по отношение на напъните на Гугъл в региона на ИИ за търсене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР