Близо три четвърти от поляците смятат, че правителството трябва да

...
Близо три четвърти от поляците смятат, че правителството трябва да
Коментари Харесай

Поляците смятат, че правителството им трябва да отстъпи в спора с ЕС

Близо три четвърти от поляците считат, че държавното управление би трябвало да одобри някои от забележките на Европейската комисия (ЕК) и да отдръпна някои от измененията в правосъдната система. Това сочат резултатите от анкета на Института за пазарни и публични проучвания, оповестява вестник " Жечпосполита ", представени от Ройтерси Българска телеграфна агенция.

Според 40.8%от участниците в анкета считат, че държавното управление би трябвало да признае провалянето си и да постави завършек на спора допустимо най-бързо. Други 32.5 % декларират, че управляващите би трябвало да създадат компромис и да одобряват някои от изискванията на Брюксел.

Едва 23 на 100 от запитаните са на мнение, че държавното управление не би трябвало да отстъпва, дори в случай че това значи да бъде изгубен достъпът до финансиране от Европейски Съюз.

Полша към този момент е изложена на риск за изгуби 30 милиарди евро европейско финансиране от Плана за възобновяване поради отхвърли си да анулира измененията в своята правосъдна система.

Резултатите от анкетата свидетелстват за мощно противоречие на жителите на Полша с твърдата позиция на държавното управление на консервативната партия " Право и правдивост " по отношение на рецензиите от Европейски Съюз.

Напрежението сред Варшава и Брюксел се ускори, откакто на 7 октомври полският Конституционен арбитражен съд (съд) постанови, че някои детайли от договорите за Европейски Съюз са в прорез с конституцията на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР