Близо сто души станаха жертви на пясъчни и гръмотевични бури

...
Близо сто души станаха жертви на пясъчни и гръмотевични бури
Коментари Харесай

Близо 100 жертви на пясъчни бури в Индия

Близо 100 души станаха жертви на пясъчни и гръмотевични стихии в Северна Индия. Пострадали са над 160 души. Стихията е предизвикала големи материални вреди. Тя доближи и столицата Делхи с проливни дъждове, само че не с такава разрушителна мощ, оповестява Българска национална телевизия.

Пясъчните стихии, съпроводени от гръмотевици, изненадаха хората през нощта - близо месец и половина преди сезона на мусоните. Пометени са щатите Утар Прадеш и Раджастан, на чиято територия се намира пустинята Тар.

Някои хора са починали в съня си, заровени под срутените си домове. Други са премазани от паднали дървета или изумени от гръм. В избавителните интервенции са впрегнати всички.

Рахум Пракаш, шеф на полицията в Алвар: Мобилизирани са всички частни и държавни лечебни заведения, държавни и общински запаси. Получаваме помощ и от частния бранш. Хората също оказват помощ.
Ветрове със скорост до 130 км/ч. удариха град Агра, където се намира мавзолеят Тадж Махал. Паметникът не е потърпевш, само че тук са починали над 40 души. Много къщи са рухнали до основи, изкоренени дървета са смазали кирпичени постройки. Пречупени са стотици електрически стълбове.

Подобни стихии стават тук всяка година, само че в този момент броят на жертвите е извънредно огромен. Властите в Раджастан оповестиха, че фамилиите на починалите ще получат помощи в размер на 6000 $.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР