Близо седмица Съветът на директорите на България енергиен холдинг (БЕХ)

...
Близо седмица Съветът на директорите на България енергиен холдинг (БЕХ)
Коментари Харесай

БЕХ бави връщането на надвзетите пари за газа

Близо седмица Съветът на шефовете на " България енергиен холдинг " (БЕХ) не може да откри време да прегледа плана на типово съглашение на дъщерното му сдружение " Булгаргаз " с клиентите му за възобновяване на общо 198 млн. лева, които те са надплатили за купения от тях природен газ в интервала от 5 август 2019 година до края на март 2020 година

Това излиза наяве от прессъобщение на газовото сдружение, публикувано в понеделник. В него се показва, че на 26 май в БЕХ е изпратен за утвърждение планът на съглашението, каквото би трябвало да се подпише с всеки клиент на " Булгаргаз ", с цел да може да си получи той надвзетите суми. Правилата на работа на сдружението изискват утвърждението на компанията майка на тези съглашения. Докато няма единодушие на съвета на шефовете на БЕХ, " Булгаргаз " не може да стартира да ги подписва, въпреки да има подготвеност да възвърне парите на потребителите за по-кратко от плануваното в закона време то 14 дни.

Забавянето на решението на БЕХ се случва в миг, в който предприятията имат потребност от финансов запас, поради подбудената от ограниченията против ковид рецесия.

От холдинга разясниха пред Mediapool в петък, че ще се свика съвет на шефовете, само че не можаха да кажат по кое време.

Така газовите и топлофикационните сдружения, както и промишлените предприятия не могат да получат по-бързо парите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР