Близо половината от българите смятат, че 2024 година ще е

...
Близо половината от българите смятат, че 2024 година ще е
Коментари Харесай

Песимизъм: Болшинството българи очакват 2024 година да е по-лоша

Близо половината от българите считат, че 2024 година ще е още по-проблемна за международния мир. Също толкоз чакат следващата година да имат финансови усложнения.

Данните от годишното световно проучване на международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “ демонстрират, че българите ясно се числят към Запада в своите настроения – по-малко оптимизъм и вяра за разцвет и повече паники за мира и бъдещето.

В края на 2023 година множеството от запитаните у нас (38%) чакат по-лоша 2024 година, към една пета (18%) са оптимисти за идващите 12 месеца, а 31% чакат новата година да е същата като отминаващата. Останалите не могат да преценяват. 



Очаквания за стопански разцвет имат една десета от българите. Половината от запитаните (49%) чакат компликации, а към една трета (29%) не чакат промени в икономическото състояние.



Във връзка с  войните в Украйна и Газа  всеки четвърти по света чака по-мирна 2024 година, само че двама от всеки петима чакат противоположното – по-конфликтна година. Почти всички останали чакат годината да е същата като предходната.

В самата Украйна 26% чакат по-мирна година, а 33% – година с повече компликации. 36% чакат 2024 да е същата като 2023 година В Русия настройките са: 12% чакат повече мир, 35% по-проблемна година, а 29 на 100 чакат годината да е същата.

Двама от всеки петима интервюирани по света чакат по-добра нова година, а всеки четвърти чака по-лоша. Близо 30% чакат същата година като предходната. Данните наподобяват по-оптимистични от тези, регистрирани преди 12 месеца, въпреки и напълно минимално.

Западът като цяло наподобява кахърен. На противоположния полюс се открояват страни от международния юг и изток, с образци като Афганистан и Индонезия, където дяловете положителни упования във връзка с войната и мира доближават до 68%.

Европейският съюз остава по-скоро песимистично място на международната карта.







Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР