Близо половин милион лева трябва да плати АПИ заради инцидент

...
Близо половин милион лева трябва да плати АПИ заради инцидент
Коментари Харесай

Осъдиха АПИ заради падналата лампа, която уби жена в тунел Ечемишка

Близо половин милион лв. би трябвало да заплати АПИ поради случай от 5 февруари 2017 година в тунел " Ечемишка ", при който след рухване на лампа, почина жена. 

Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно откакто делото, по случая от 2017-та година, мина през няколко правосъдни инстанции, предава.

Агенция " Пътна инфраструктура "   наказана да заплати 460 хиляди лева с лихвите на наследниците на дамата, която през 2017 година почина в тунела " Ечемишка ", когато лампа се стовари върху колата ѝ. Парите са за двете деца и за майката на починалата – всеки от тях ще получи по 110 000 лева, а на вдовеца на 64-годишната жена - 130 хиляди лева

Върховният съд завишава с по 20 000 лева компенсацията, несъмнено от апелативната инстанция, която беше понижила присъдените 600 хиляди лева от Софийския областен съд. АПИ дължи също лихви и разходи . Майката на жертвата, както и брачният партньор ѝ са умряли до момента в който чакат решението на съда, брачният партньор й е развил онкологично заболяване. Първоначално от АПИ пледираха, че станалото е " инцидентно събитие ", само че магистратите не одобриха тази теза и потвърдиха, че става дума за чудовищно безхаберие и неналичието на поддръжка над 20 година

През 2018 година прокуратурата упрекна шестима души за гибелта на дамата, отпред с някогашните шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и чиновниците на организацията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР