Близо половин година излекуван от COVID пациент не може да

...
Близо половин година излекуван от COVID пациент не може да
Коментари Харесай

Пациент без дом не може да бъде изписан 6 месеца от COVID отделение

Близо половин година оздравял от Коронавирус пациент не може да бъде изписан. При неналичието на кревати за заболели с ковид, бездомникът заема място на същински нуждаещи се, заяви

58- годишен мъж е признат в Коронавирус отделението на държавната бургаска болница и макар че към този момент е здрав, лекарите не могат нито да го изпишат, нито да го реалокират.

" Сестри, санитари си го обгрижват, от каквото има потребност - храна, вода, всичко си му даваме, той просто си живее тук ", споделя доктор Цветелина Григорова - доктор в отделението. По думите й мъжът няма къде да отиде, по тази причина не могат да го изпишат и да го оставят на улицата.

Това продължава към този момент съвсем половин година.

" Той просто е на легло за един нуждаещ се Коронавирус болен пациент, дори цяла стая заема ", споделя още лекарката.

В стаята му не могат да бъдат настанени други заболели, тъй като може още веднъж да се болести.

" Създава проблем със заемането на място, на легло, от което може да се възползва някой нуждаещ се, т.е. той блокира легло. Това би основало проблем за нас при една инспекция, тъй като ние не можем да потвърдим какво е основанието този човек да бъде тука ", показва и Юлия Андеева, представител на УМБАЛ-Бургас.

Вече 8 разнообразни отделения в болничното заведение са трансформирани в Коронавирус зони.

Бездомникът самичък декларира предпочитание в кои домове в страната желае да бъде настанен, само че там няма места.

" Отново сътрудниците ще посетят лицето, с цел да му предложат други такива домове, където би могъл да бъде настанен, в случай че той съобщи предпочитание ", изяснява Алина Конкьова, шеф Социално подкрепяне.

Домът за настаняване би трябвало да бъде с медицински грижи, тъй като мъжът не може да се обслужва самичък. В болничното заведение се надяват да се освободи уместно място и бездомникът да пожелае да отиде там.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР