Близо осем месеца след шумни арести на ГДБОП във Велико

...
Близо осем месеца след шумни арести на ГДБОП във Велико
Коментари Харесай

Ето какво се случва с бруталната наркобанда на Миро Черния и Мартин Бенката

Близо осем месеца след шумни арести на ГДБОП във Велико Търново 8 души от наркобандата на Миро Черния и авера му Мартин Бенката са в пандиза с обвиняване от спецпрокуратурата за проведена незаконна група за разпространяване на опиати. В средата на декември предходната година показно бяха арестувани 15 души, разгласи тогава Министерство на вътрешните работи. Ден по-късно зад решетките останаха шестима, а в този момент 8 души са с обвинявания и чакат присъди, откри наша инспекция по сигнал в редакцията. Според него Мартин Григоров, прочут като Бенката поради огромен белег на лицето си, щял скоро да се спогоди с прокуратурата и да излезе на независимост, а останалите щели да получат мижави условни санкции, написа " Борба ".
„ Дори не е ставало дума за съглашения с който и да е. Всеки миг прокуратурата би трябвало да внесе обвинителен акт, тъй като скоро изтичат 8-те месеца престой зад решетките на всички обвинени и в случай че не ги дадат на съд, би трябвало да ги пуснат по закон”, разяснява през вчерашния ден един от юристите от В. Търново, който съставлява Бенката. Срещу Мартин имало единствено три тъжби, а преди тази акция мъжът даже не бил съден, опроверга изказвания в сигнала до вестника юристът.
Пожарна охрана ВРЕМЕ НА МАЩАБНАТА АКЦИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА при обиски са били конфискувани дребни суми пари и под един грам кокаин от Черния. В жилище на различен участник – Светозар, бе открита лаборатория за произвеждане на пико. Светозар бе пуснат против 1000 лв. парична гаранция, само че след това арестуван още веднъж и в този момент също е в пандиза и по друго обвиняване от прокуратурата в остарялата столица, а освен от спецпрокуратурата.
ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ 8-ЧЛЕННАТА НАРКОБАНДА СА НА БАЗА свидетелски показания и тъжби от дребни дилъри по веригата, от които групата е желала по 200 лв. такса „ успокоение “, с цел да ги пази. Ударът против Черния, дясната му ръка Бенката и останалите членове бе осъществен по време на планьорка във Велико Търново. За нея Мирослав Маринов –Черния пристигнал от Павликени, където живее със фамилията си. Според ГДБОП и спецпрокуратурата интервенцията на антимафиотите, жандармерията и полицията е била брилянтна, а ударената е една от най-опасните наркобанди в остарялата столица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР