Близо милион души са избягали от ивицата Газа, преди очаквана

...
Близо милион души са избягали от ивицата Газа, преди очаквана
Коментари Харесай

Близо милион души са избягали от ивицата Газа

Близо милион души са избягали от линията Газа, преди предстояща израелска сухопътна интервенция. Това оповестява координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Мартин Грифитс, съобщи ДПА.

“От изключителна значимост е да се помогне на хората, които се придвижват, както и на тези, които към този момент са в южната част на Газа, “защото те няма да се измъкнат от Газа ”, сподели той.

Близо милион души са избягали от линията Газа

Грифитс възнамерява да пътува до Кайро на следващия ден, с цел да договаря с висши египетски чиновници за отваряне на южната граница с Газа за доставки на помощи.

Организация на обединените нации води “ежечасни ” договаряния с Израел за достъпа на помощи. Основното му обръщение е “спешност ” поради все по-тежката обстановка с доставките в линията Газа.

Радикалното палестинско придвижване Хамас от четири години практикува интервенция “Наводнението Ал-Акса ” и офанзива против Израел. Това заяви иранската организация Tasnim.

Както отбелязва организацията, офанзивата на Хамас против Израел бележи “началото на нова епоха ” в борбата сред двете страни, защото палестинските бойци демонстрираха висока степен на готовност, както и успеваемостта на своето разузнаване. Това стана допустимо с помощта на обстоятелството, че от 2020 година Хамас организира годишни учения, по време на които отработва вероятни сюжети за офанзива.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР