Близо месец след хакерската атака на Български пощи- проблемите продължават.

...
Близо месец след хакерската атака на Български пощи- проблемите продължават.
Коментари Харесай

Отново опашки за пенсиите пред пощенските клонове

Близо месец след хакерската офанзива на " Български пощи " - проблемите не престават. На доста места в страната пред гишетата се образуваха опашки. Причината - изплащането към момента не може да става електронно.

Системата към момента не възобновена и изплащането на пенсиите става на хартиени описи по непрекъснат адрес, подаден в Национален осигурителен институт. И през днешния ден, както преди Великден, пред гишетата се образуваха опашки, имаше даже пенсионери, които не си бяха взели великденските надбваки.

Новият шеф на " Български пощи " реши самичък да ревизира каква е обстановката в клоновете, само че при визитата му пенсинерите към този момент бяха съумели да си вземат пенсиите.

Най-важното, което би трябвало да знаят пенсионерите е, да посещават единствено пощенската станция по непрекъснат адрес, регистриран в Национален осигурителен институт. Все отново най-бързият и елементарен метод си остава с банкова карта и банкомат.

В София опашките се извиха от сутринта. В пощенския клон на Плиска, пенсинерите даже бяха пристигнали с придружтел, тъй като им е мъчно с чаве да седят прави и да чакат.

Малко по -късно новият изпълнителен шеф на " Български пощи " ревизира.



" Да, от сутринта имаше някакво скупчване, защото много от хората избират ранните часове за приемането на пенсии, само че виждаме, че организацията работи и още в раните следобедни часове опашките са намалели, ето тук даже към този момент няма ", сподели Богдан Теофанидис, изп. шеф на " Български пощи ".



В Пловдив пред пощенските клонове също се струпаха хора. Повечето бяха ревизирали авансово в кой клон по непрекъснат адрес ще им бъдат изплатени пенсиите.

В Русе, в Централния клон работеха две гишета и опашки от чакащи нямаше. Проблем обаче са към момента неработещите услуги на " Български пощи ".



Новият шеф увери, че множеството услуги на пощите към този момент работят, всичко се възвръща и няма нищо съдбовно. Въпреки това обаче към момента не се ангажира с съответен период за спарвяне с последствията от огромната хакерска офанзива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР