Близо килограм и половина златни изделия задържаха в района на

...
Близо килограм и половина златни изделия задържаха в района на
Коментари Харесай

Шофьор скри златни бижута под капака на резервоар на товарен автомобил

Близо кг и половина златни произведения задържаха в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Видин при инспекция на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17 септември.

Шофьорът - турски жител, е декларирал пред митническите инспектори, че не придвижва нищо за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал.

Общото тегло на откритите контрабандни златни произведения е 1469,54 грама. В хода на разпита той е обяснил, че „ скрил златото, тъй като се страхувал от грабеж “. Намерената контрабандна стока е конфискувана по подобаващ ред. 

От направената по делото експертна информация е видно, че общата стойност на предмета на закононарушението е 84 219,38 лв.. По случая се води следствие под надзора на прокуратурарата.

Водачът е притеглен в качеството на обвинен за опит да придвижи през границата на страната артикули и предмети в огромни размери за търговски или индустриални цели без знанието и разрешението на митниците. Той е арестуван за период до 72 часа.

Обвиняемият е осъждан с влезнала в действие присъда на Районен съд – Свиленград от м. юли 2022 година с наложено наказване 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР