Близо една трета от руските граждани, или по-точно 32%, искат

...
Близо една трета от руските граждани, или по-точно 32%, искат
Коментари Харесай

32% от руснаците искат Русия да всява страх в другите държави

Близо една трета от съветските жители, или по-точно 32%, желаят Русия да бъде велика мощ, която да буди почитание и боязън измежду другите страни. Това демонстрира ново изследване на аналитичния център „ Левада”.

Делът на тези хора бележи исторически най-малко, показват създателите на изследването. Причината е, че за от ден на ден руснаци (66%) не е значимо съветската войска да буди боязън, а е по-голям виталният им стандарт, който през последните години от ръководството на Владимир Путин бележи забележителен спад.

66% от интервюираните показват, че биха желали да видят Русия на първо място като „ страна с висок стандарт на живот, въпреки и не една от най-силните страни в света “. Делът на тези, които желаят да видят Русия най-вече като страна с висок стандарт на живот, последователно нараства от 2015 година и в този момент доближава своя най-много в цялата история на наблюденията. Гледната точка, че за Русия е по-важно да обезпечи добър живот на своите жители, а не да влага в нови танкове и самолети, е най-разпространена измежду респондентите на възраст сред 18 и 24 година. Гледната точка за „ великата сила” е най-популярна измежду руснаците на възраст над 55 години.

Половината руснаци (49%) биха предпочели руската политическа система - това е максимумът от началото на 2000-те години. 18% са избрали актуалната политическа система - делът на респондентите, избрали тази алтернатива, е намалял съвсем на половина от 2015 година насам. 16% считат, че най-хубавата политическа система е „ народна власт по модел на западните страни “. Съветската политическа система е най-популярна измежду респондентите на 55 и повече години - съвсем две трети (62%). Настоящата система най-вече дава отговор на условията на руснаците на възраст 25-39 години (22%). Една трета (32%) от интервюираните на възраст 18-24 години избират „ демокрацията по модел на западните страни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР