Близо една пета (17.4%) от решилите да гласуват все още

...
Близо една пета (17.4%) от решилите да гласуват все още
Коментари Харесай

Политолог по Дарик: Разговорът от изборите пак ще влезе в коловоза на математиката

Близо една пета (17.4%) от решилите да гласоподават към момента се двоумят сред две или повече партии, сочи. Меодитката на изследването е директно face to face. Разпитани са 1200 респонденти на възраст 18+ години. Изследването е поръчано от медията “Булевард България ”.

Социологът Елена Дариева изясни в рубриката “Часът на анализаторите ” в “Кой приказва ” по Дарик радио, че се чака едно фрагментирано 49-о Народно събрание, като електоратът на ПП-ДБ е една степен по-толерантен от този на ГЕРБ-СДС във връзка с наличието на съперника в идващ кабинет.

И ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ приказват главно на твърдите си електорати, проучва Дариева. “При небосвод от локални избори всяка една от тези две обединения се въздържа от обединяване с противниковия лагер, доколкото не желае да записва загуба на корав електорат ”, прибавя тя.

Агенцията чака изборната интензивност да е близка до предходния избор, само че малко по-висока. Около 100-150 хиляди гласоподаватели ще се върнат поради хартиената бюлетина.

Според политолога Христо Панчугов част от казуса е, че диалогът за ръководство на България е деградиран до въпроса “Дайте да вземем да създадем едно държавно управление. Това е една много ниска политическа цел. Разговорът ще влезе за следващ път в коловоза на математиката - има или няма болшинство ”, добави специалистът.

Как обяснявате на вашите гласоподаватели, че врагът от през вчерашния ден внезапно е станал другар, попита политологът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР