Близо един тон бутилки за еднократна употреба, съдържащи хладилни агенти

...
Близо един тон бутилки за еднократна употреба, съдържащи хладилни агенти
Коментари Харесай

Заловиха забранени контейнери с близо тон хладилни агенти на митница при Калотина

Близо един звук бутилки за еднократна приложимост, съдържащи хладилни сътрудници R410A и 134А, задържаха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина при инспекция на влизащ в страната товарен автомобил.

В началото на месец февруари митническите инспектори правят инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, дошъл на вход в страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. Според показаните директни документи транспортираният товар е текстил от Италия за България. При осъществената щателна инспекция митническите чиновници открият, че сред легалната стока се придвижват и 80 контейнера с флуорсъдържащи парникови газове от вида R410A и 134А, с общо тегло 985 кг. За всички бутилки е открито, че имат единствено един клапан и надписи на британски език, че контейнерите не могат да се пълнят наново.

В съответния случай бутилките не са били разказани в митническите документи, заради което е формиран акт за контрабанда по Закона за митниците и незаконните артикули са арестувани.

Допускането за свободно обращение на територията на Европейския съюз на контейнери за еднократна приложимост съдържащи хладилни сътрудници е неразрешено, според Регламент (ЕС) № 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета. Целта е да се ограничи използването на флуорсъдържащи парникови газове заради вредата, която нанасят на околната среда, рапортуват от пресцентъра на Агенция " Митници ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР