Близо един милион случаи на рак в цяла Европа са

...
Близо един милион случаи на рак в цяла Европа са
Коментари Харесай

Заради пандемията: Близо милион случаи на рак в Европа останали недиагностицирани

Близо един милион случаи на рак в цяла Европа са пропуснати да бъдат разпознати заради. Това демонстрира ново изследване, представено от БГНЕС.
Според данни, оповестени от Европейската организация за битка с рака, диагнозите не са сложени заради пандемията и наложените ограничавания, оповестява Евронюз. Председателят на ECO доктор Мати Аапро акцентира, че констатациите слагат вниманието върху въздействието на COVID-19 върху рака.
 Тези плодове ще ви предпазят от РАК Тези плодове ще ви предпазят от РАК
Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са извънредно богати на витамини и минерали. Почти всеки обича да ги похапва,...
" Отчаяно се нуждаем от незабавни ограничения на най-високото равнище на европейската политика за справяне с изоставането в битката с рака, за възобновяване на доверието в раковите служби и за справяне с дефицита на работна сила/доставки ", сподели Аапро. 
Според изследването до 1 на всеки 2-ма души с евентуални ракови признаци, не са били незабавно ориентирани за диагностика, а 1 на всеки 5 пациенти с рак в Европа към момента не получава хирургично или химиотерапевтично лекуване, от което се нуждае. Професор Марк Лоулор, откривател на рака от Университета в Белфаст, споделя пред Евронюз, че проучването е открило, че са пропуснати и милиони проби за скрининг на рак.
" Има също по този начин забележителна загуба на изчезнали скринингови проби. В Европа по време на пандемията не са осъществени към 100 милиона ", изясни Лоулор. " И това, до което може да се стигне, е отсрочване на диагнозата. А в случай че ракът се диагностицира на по-късен стадий, това значи, че е доста по-трудно да се лекува и има доста повече риск хората да умрат от заболяването. И също по този начин установихме, че един на всеки пет пациенти с рак в Европа към момента не получава хирургичното или химиотерапевтично лекуване, от което се нуждае “. Клиничните изпитвания и проучванията на рака също са спрели заради Коронавирус. Някои се притесняват, че 18 месеца прогрес могат да бъдат изгубени.
" Време е още веднъж да сложим същински фокус върху пациентите с рак и проучванията на рака ", безапелационен е евродепутатът Триле-Реноар. „ Пациентите с рак са двойно осъдени по време на тази пандемия “, споделя тя. " Първо, заради своята болест и сложното лекуване, а също и тъй като по време на заключването са били дейно лишени от избран брой визити в болничното заведение, които им разрешават диагностициране или лекуване ", допълвя еврокомисарят.
 Сексът - рисков фактор за развиването на рак Сексът - рисков фактор за развиването на рак
Радиотерапевтът, онколог и началник на клиниката „ Медицинския град “ Станислав Ракитин, в изявление за вестник " Тюменска об...
" Европейски Съюз ще се опита в бъдеще да отбрани по-добре пациентите с рак и с хронични болести, в случай че рецесия като тази възникне още веднъж. Трябва да продължим да оценяваме въздействието на Коронавирус върху тези типове болести, а също по този начин би трябвало да продължим това, което вършим, и да дадем приоритет на имунизациите за пациенти с рак, които са изключително уязвими ", споделя още Триле-Реноар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР