Близо един милион лева на година струва изхранването на пациентите

...
Близо един милион лева на година струва изхранването на пациентите
Коментари Харесай

Близо милион на година струва изхранването на болните във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“, търсят кой да готви за пациентите и персонала

Близо един милион лв. на година коства изхранването на пациентите и личния състав във врачанската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “, научи организация BulNews. В момента тече социална поръчка за това кой ще готви през идващите 24 месеца. 
За потребностите на здравното заведение е належащо всекидневно подготвяне и доставка на подготвена храна за пациенти и здравни чиновници. Ястиата за болните следва да са по утвърдени рецептурници, според избрани диети. В документите по процедурата са посочени другите положения, които изискват особено меню, както и прогнозният брой порции, които ще са нужни за периода от 2 години. Сред специфичните диети са такива за деца, за хора със стомашни болести, диабет, сърдечни заболявания, хора с наднормено тегло, слаби и тежко заболели и други Предвидена е също по този начин храна за пациенти на хемодиализа - закуска и шоколад, както и подкрепително-тонизираща храна за кръводарители – кафе, сок, шоколад и консерва.
Количествата са ориентировъчни и техният размер за всеки храноден зависи от фактическия брой пациенти, постъпили за лекуване в здравното заведение. Заявката се подава до 12 часа на предходния ден. 
Доставките се правят всекидневно, със личен превоз на изпълнителя, по следния график: закуска – до 6.30 часа, обяд – до 11.30 ч. и вечеря – до 17.30 ч. Готовата храна се предава за всеки пациент и чиновник, в самостоятелни опаковки, за еднократна приложимост, като към всяка порция би трябвало да се доставят и принадлежности за еднократна приложимост. Стойността на опаковката, разноските за пакетирането и превоза се включват в препоръчаните от участника единични цени на храните.
Приготвената храна следва да дава отговор на условията за количество, качество и калорийна стойност, за усет и хигиена, а продуктите да са без нездравословни добавки, излиза наяве от документите по процедурата.
Прогнозната стойност за осъществяването на активността е 1 767 000 лв. без Данък добавена стойност, а предложения могат да се подават в период до 9 април. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР