Близо двеста пътника изпаднаха в ужас, след като вчера се

...
Близо двеста пътника изпаднаха в ужас, след като вчера се
Коментари Харесай

България Ер го кара през просото! Хаос, часове закъснения и нагло отношения на служителите тормозят пътниците на компанията

Близо двеста пасажера изпаднаха в смут, откакто през вчерашния ден се наложи да чакат почти  пет часа на летището в Бургас, с цел да стигнат до София.

С полет от 45 минути, километрични опашки, навъсени чиновници, нищо незнаещ пълен и заядлив мъж в представителството на компанията, скапаха кефа на хора, които евентуално са имали добра отмора преди този момент. Компанията не сервира никакви извинения, а изнурените пасажери бяха задължени да изслушат нелепите указания за коланите и словото на капитана какъв брой градуса е в София и над кои градове прелитаме. Стюардесите раздаваха шоколадчета, като че ли всичко е наред, а пасажерите вместо да се вдигнат на митинг, какъвто България еър заслужава, хрупаха евтината наслада и лочеха газирано.

Много от пасажерите, разбрали на място, че полетът закъснява с два часа, се върнаха с такси до Бургас с цел да уплътнят време. Скромните калкулации демонстрират, че пасажерите заплащат такси сред 20 и 30 лв. /пълен обир за 10-те километра/ в двете направления. Вечерят или пият по нещо в Бургас, след това още 45 минути забавяне отвън плануваното, измежду рев на деца, миризми на пияни норвежци и италианци и нахалните погледи на летищните чиновници, купуват прескъпите храни и питиета на летището. Общата загуба на персонални средства на съвсем всеки пасажер доближава стоте лв.. Тоест, наполовината на един билет, против който понасят всякаква липса на почитание и несбъднат акуратно полет. България Ер го кара през пръсти, въпреки работата му е да лети, не да пълзи. Извинението е гратис, господа а и към този момент се постанова да го вършиме.

Конкретният полет е един от многото на " България Ер ", оцветени в алено по осведомителните табла на летищата. От предишния петък, няколко следващи дни пасажерите на " България Ер " престояваха часове наред в очакване да се качат на самолета било за чартърния или за постоянния си полет по разписание.

Според представители на сектора  част от закъсненията се дължат на това, че компанията се е фокусирала в по-голяма степен в чартърните полети и външния " влажен лизинг ", при който самолетите се наемат от други самолетни компании дружно с екипажите им, като опит да компенсира провалите от тежката конкуренция на двете огромни лоукост компании на летище София - Wizz Air и Ryanair.

Към момента " България Ер " извършва постоянните си линии с до седем самолета съгласно сезона. За чартърни стратегии се употребяват до три самолета от флота, изясняват от компанията, като допълват, че до 2020 година не се планува съкращаване на броя самолети, сочи публична информация.

Но какво в тази ситуация са отговорни пасажерите?
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР