Близо два милиона души, живеещи близо до фронтовата линия в

...
Близо два милиона души, живеещи близо до фронтовата линия в
Коментари Харесай

НПО: В Украйна има риск от масово изселване на хора

Близо два милиона души, живеещи покрай фронтовата линия в Източна Украйна, може да бъдат разселени, в случай че се възобновят интензивно сраженията в страната, предизвести през днешния ден Норвежкият съвет за бежанците, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Има неизясненост за живота и сигурността на милиони хора в Източна Украйна, до момента в който чакаме политически прогрес за излизане от безизходицата ", съобщи в официално съобщение генералният секретар на тази неправителствена организация Неправителствени организации Ян Егеланд.

"Не бива да подценяваме човешкото страдалчество, което би провокирал съживеният спор, това би нараснало броя на цивилните жертви, би довело до всеобщи премествания на хора и ще усили нуждата от филантропична помощ ", уточни той.

Войната сред Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна, избухнала през 2014 година след анексирането на Крим от Москва, взе над 13 000 жертви, само че отслабна след мирните съглашения от 2015 година. Но от този момент политическото споразумяване на спора е затруднено. По линията на фронта се стреля и умират хора.

Според Норвежкия съвет за бежанците над 850 000 души в Украйна са разселени до момента поради сраженията. Евентуалното възобновяване на борбите може да унищожи "значителния прогрес " от последните години, подобрил ситуацията на хората в Източна Украйна, счита организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР