Близо два месеца демонстрантите призовават за оставката на българския премиер

...
Близо два месеца демонстрантите призовават за оставката на българския премиер
Коментари Харесай

Courrierinternational: Властта в България остава глуха за „големия народен бунт“

Близо два месеца стачкуващите приканват за оставката на българския министър председател Бойко Борисов. Те осъждат неговата патронажна система и потреблението на правораздаване и полицията, с цел да останат на власт, написа Courrierinternational
Какво се случва в България? Необичаен прелом за някои или законен протест против корупцията, за трети - чадър над олигархията в стопанската система, за други - отбрана на справедливостта: мненията се разграничават според от това дали сте на страната на държавното управление или на противната. Едно е несъмнено обаче: 57 дни страната продължава да е разтърсвана от ежедневни демонстрации. Народен яд, който досега не печели на „ жълтите павета “ на София, този дребен периметър от историческия център на града на Българска столица, в която са съсредоточени всички институции на страната, написа още френската медия.

Протестиращите не желаеха нищо друго с изключение на незабавна оставка на държавния началник Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Това е " огромен национален протест ", даже и да е засенчен от интервенции, които не постоянно са доста славни, счита политологът Даниел Смилов в българската секция на радио " Дойче веле ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР