Близо два часа депутатите обсъждат дали да бъде създадена комисия,

...
Близо два часа депутатите обсъждат дали да бъде създадена комисия,
Коментари Харесай

Два часа НС обсъжда дали да бъде създадена комисия за имунитетите

Близо два часа депутатите разискват дали да бъде основана комисия, която да се занимава с желаните имунитети на Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от ПП-ДБ. Според предлагането комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души от всяка парламентарна група. Тя ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли. Комисията би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и да изготви мнение.

До момента в 49-ия парламент поисканите имунитети са седем. Трима народни представители към този момент се отхвърлиха непринудено от своята имунитети - Радостин Василев, който напусна групата на ПП-ДБ, Веселин Вешев и Ангел Георгиев от „ Възраждане ”. А през вчерашния ден прокуратурата изиска имунитета и на Димитър Аврамов от Движение за права и свободи поради търговия с въздействие.

Преди комисията за имунитетите да вземе решение, ще подам своя, с цел да се види, че не се употребява като чадър, съобщи Кирил Петков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Като укритие за обвинени в закононарушения и като опит да се замете правораздаването и следите дефинира комисията по имунитетите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й във вход е самобитно взаимно изпиране. Тя беше безапелационна, че ще гласоподават срещу основаването на тази комисия и няма да излъчат участници в нея.

Според „ Възраждане “ тази комисия би „ замотала “ въпроса с имунитетите.

Има Такъв Народ ще гласоподава срещу основаването на комисията. Това е унизително за българските жители, изясни ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов.

Той дефинира Бойко Борисов и Кирил Петков като девойки по душа и им предложи да отидат на гей парада.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР