Близо час продължи делото за определяна мярката за неотклонение на

...
Близо час продължи делото за определяна мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Нови детайли около убийството в Пловдив

Близо час продължи делото за определяна мярката за неотклонение на 23-годишната Бериван Белялова, упрекната в убийството на нейния другар Ивайло, на 52 години, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Служебният и юрист Мариана Стефанова сподели, че той е заплашвал, че ще я убие, с опрян револвер до главата, удрял я в стената и тогава тя го застреляла при самоотбрана. Според специалистите, повода за гибелта е остра кръвозагуба от бедрената артерия.

Трагичната сцена се разиграла в жилището им в квартал " Тракия “ в Пловдив в петък вечерта. Бериван била толкоз уплашена, че стреляла даже когато тялото към този момент е било безжизнено. Първите изстрели били от упор с газов револвер. 

Адвокат Стефанова изиска от съда по-лека мярка " домакински арест ", или " парична гаранция ", защото, съгласно нея, все още няма задоволително доказателства за преднамерено ликвидиране. По-скоро, убийството е осъществено в условия на неизбежна защита.

Момичето е предписание опит да избави живота на Ивайло, като му е оказало първа помощ и не е напуснало местопроизшествието, сподели още юрист Стефанова.

Бериван сама подала сигнал на тел. 112, след което посрещнала полицията и колата за спешна помощ. 

Въпреки всичко, съдът реши да я остави в ареста с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Адвокатката и сподели, че ще апелира, а съдът насрочи датата за това да е 15 януари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР